Луна в Дева здраве

0
993

Луна в Дева здраве

В периода, когато луната преминава през зодиакален знак Дева е желателно да се подложим на лека диета, като се стараем да избягваме тежката и мазна храна, тъй като сега уязвими и чувствителни са тънките черва и стомашно-чревния тракт.

Често в тези дни се наблюдава проява на заболявания, като диария, дизентерия, колит и ентерит.

Според статистиката, във времето на луна в Дева, в болниците постъпват най-много хора с оплакване остър пристъп на апандисит.

Това е твърде неприятно, тъй като в периода на Луна в Дева дните не са подходящи за извършване на оперативни интервенции в коремната кухина, включително и премахване на апандисит, а когато се пристъпи към оперативни действия в тези дни, често има усложнения. Възстановяването след това е бавно и може да има неприятни последици за тъканите.

В случай че има възможност, би било хубаво да се изчака ден или два преди да се подложите на оперативни интервенции, а ако оперативната намеса е неотложна или животоспасяваща, то задължително се пристъпва към нея.

Луна в Дева здраве е благоприятен период за извършване на процедури свързани с пречистване на кръвта, лечение и профилактика на кожни болести, козметични процедури и подготовка за естетични пластични операции, но не и за извършване на оперативни действия, свързани с моделиране на тялото и кожата.

В тези дни е важно да се спазва високо ниво на чистота и хигиена, особено що се отнася до всички дейности, при които се извършва обработка на продукти, които след това постъпва в устата и преминава към стомашно-чревния тракт.

Така например преди и по време на хранене в тези дни не бива да се прави компромис нито с чистота на храната, нито със съдовете и приборите за хранене, а още по-малко с личната хигиена, тъй като те могат да се превърнат в източник на вируси и зарази, които да предизвикат поява или обостряне на нови или хронични заболявания, свързани не само със стомаха.

Луна в Дева здраве – В тези дни е много вероятно да започнете да се вглеждате дори и в най-най-най дребните детайли, затова е препоръчително е да не се прекалява с детайлите, а да се приложи практичност в разумни и здравословни граници.

Винаги се съветвайте със специалисти преди да пристъпите или отложите определени действия свързани с вашето здраве.

*Забележка: Независимо от всичко, преди да вземете важно кардинално решение, свързано с вашето здраве, консултирайте се с медицинско компетентно лице. Нашият екип не носи отговорност за предприети или не предприети действия въз основа на публикуваните в сайта материали.

Екипът на LunenKalendar.bg ви пожелава здраве и дълголетие. 

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here