Втори лунен ден 2 ри ден от лунния цикъл

0
16378

Енергетика на деня: пасивен ден

Щастливо число на 2 лунен ден: 2

Стихия на деня: Земя

Щастлив цвят за 2 ри лунен ден: оранжев, кестен, шоколадов, кафяв

Камъни: нефрит, халцедон, ахат с преливащи се цветове

Части от тялото: уста, зъби

Щастлив ден от седмицата за 2 ри лунен ден: вторник

Щастлива посока за 2 ри лунен ден: Югозапад

Символ на 2 ри лунен ден: Кит, Риба с отворена уста, уста, Рог на изобилието

Ключови думи: начало на действие, приемане на подаръци, увеличаване на доброто, ритъм

Мото на втори лунен ден

„Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.“

втори лунен ден описание на 2 ри лунен денХарактеристика и потенциал на втори лунен ден: Този лунен ден е създаден, за да можете да пристъпите към реализация на всичко, което сте запланували в първи лунен ден. На този етап получавате всичко необходимо за осъществяването на плановете и мечтите си. Всичко, което се появява в живота ви във втори лунен ден, е „необходимо да приемате с благодарност“, защото сега съдбата ви изпраща най-важното за този лунен месец. Всичко, което получавате, със сигурност ви е от полза в близкото бъдеще, дори в момента да ви се струва, че това не е така.

Помнете, че сега най-важното е да успеете да „попаднете в потока“. И тогава няма да ви е необходимо да изразходвате напразно сили, да се безпокоите излишно и да се настройвате. Ако попаднете в потока на естествените лунни ритми, то замислените от вас дела се осъществяват като от само себе си. От вас се иска само от време на време леко да коригирате този процес.

2 ри лунен ден е ден за първата стъпка и от това, доколко правилно я направите, зависи как протича целият месец. Главното е в началото на планираните действия във втори лунен ден не е добре да променяте решението си, т.е. ако сте намислили да осъществите една или друга идея, не бива да се съмнявате, в противен случай нищо няма да ви се получи. В този лунен период е много важно да запазите вътрешната си увереност в действията си, както и в правилността на намеренията си. Образно казано, в никакъв случай не бива дори да ви „трепне ръката“. Съмнението погубва всяко начинание.

Втори лунен ден прилича на скок в неизвестна пропаст.

Необходимо е да затаите дъх, да успокоите потока от мисли и веднага да скочите в пропастта. Време за размисъл имахте в първи лунен ден, а втори е предназначен за активни, напористи действия. Сега нищо не бива да премисляте, преигравате и пренаписвате, дори да ви се струва, че сте сгрешили. Все едно, започнете да реализирате своите „грешни“ замисли, а след това може да се окаже, че вашите съмнения са били излишни. Бъдете смели и уверени.

Изключително много зависи от това, как правите първата крачка. Отхвърлете всички съмнения! ако сте намислили нещо не започвайте да се чудите: „Правилно ли постъпвам? Може би не биваше…“  Ако се държите по подобен начин и терзаете себе си със съмнения, то нищо няма да ви се получи и вместо да жънете успех в края на лунния месец може да се зачудите защо нещата са се получили. Изключително важно е да запазите вътрешната си увереност в правотата на намеренията си, както и в действията си. С други думи, ръката ви е необходимо да е твърда и изобщо да не се колебае.

Нямате повече време за размишления, за това ви бе даден първи лунен ден. 2 ри лунен ден е предназначен за активни, напористи действия. Втори лунен ден е време за начало на всякакви начинания, независимо каква област от живота ви касаят. Може да пристъпите към активно осъществяване на всякакви дейности, които сте решили да реализирате през този лунен месец.

vtori-lunen-den-socialno-bitovoСоциално влияние: Днес е много добре да започнете големи образователни програми, да пристъпите към изучаване на нови предмети и усвояване на нови области от науката. През този ден е добре да постъпите на работа или на нова длъжност. Освен, ако няма други астрологични фактори, които да противоречат на това.

 

Втори лунен ден брак и сватбиБрак и сватба във 2 ри лунен ден: Втори лунен ден е един от най-идеалните периоди за сключване на брак. Създаденото в този лунен ден семейство е здраво, задружно и сплотено, съпругата никога няма да се страхува да направи крачка към партньора си. В голяма степен този лунен ден е подходящ за младите двойки, които планират да водят активен живот включващ разходка с кану, пътешествия до всички точки на земното кълбо, за тези, които се стремят да изпълнят съпружеския си живот с приключения и приятни изживявания.

vtori-lunen-den-zdraveЗдраве във 2 ри лунен ден: Сега е най-благоприятното време за започване на нови оздравителни програми, пристъпване към изпълнение на нови комплекси упражнения, насочени към общото здраве и профилактика на различни заболявания. Това е идеален период за изучаване на източни системи за оздравяване и начало на неголяма серия масажи.

Накратко, втори лунен ден е време за начало на здравословен начин на живот. Хубаво е във втори лунен ден да се започват нови тренировъчни комплекси, но при това упражненията е необходимо да се подбират така, че да представляват „златната среда“ между натоварването и релаксацията.

Идеални са статичните изометрични упражнения, които по начало са построени на принципа на редуване на почивка и напрежение. Главното е през този лунен ден да не се прекалява с натоварването, тъй като ако  се получи травма, то след това е необходимо много време за възстановяване и влизане в нормален ритъм, тъй като направеното във втори лунен ден организма запомня, „записва“ в клетките си като програма за целия месец.

vtori-lunen-den-medicinaМедицинско влияние: Във втори лунен ден е необходимо е да се обърне внимание на устата, зъбите, небцето. Болестите през този ден са краткотрайни и без сериозни последствия.

Емоционално влияние във втори лунен ден: През този ден не бива да се подавате на гнева, избягвайте конфликтите и сдържайте емоциите си. Денят предразполага към проявяване на алчност, затова е необходимо по всякакъв начин да развивате у себе си щедрост и да не съжалявате за това, от което се освобождавате.

В този ден може да разберете, кое е полезно и кое е вредно за вашия организъм. Мислено си спомнете всички употребявани от вас продукти. Ако почувствате към нещо отвращение, то това не е вашата храна. Това, което ви привлича, то е полезно за вас.

Същото се отнася и за хората, може да почувствате с кого е необходимо да общувате и с кого не си струва да го правите.

Позитивна мисъл за деня: „Колкото повече давам, толкова повече получавам“

Екипа на lunenkalendar.bg ви пожелава успех през този лунен месец!

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here