Трети лунен ден 3 ти ден от лунния цикъл

0
15955

Енергетика на трети лунен ден: Активен ден

Щастлив цвят за 3 ти лунен ден: Жълт, златен, кехлибар, лимонен и охра

Камъни: Яспис, рубин, пирит, авантюрин

Части от тялото: Тил

Щастлив ден от седмицата за 3 ти лунен ден: сряда

Щастлива посока: Изток

Символ на 3 ти лунен ден: Леопард, Леопард преди скок

Ключови думи: Повишаване на енергийния тонус, внимание, самоконтрол, самостоятелна работа.

Мото на трети лунен ден

Напред, напред и само напред!

Основни свойства на 3 ти лунен ден: В трети лунен ден за първи път през лунния месец на небето се вижда младия лунен сърп. В езотеричен план неговото появяване символизира излизане на всичко, което е узряло вътре. Настъпил е момента, когато всичко, което е било запланувано и започнато в предишния лунен месец, в крайна сметка започва да „нараства“, да приема своята форма и да се разраства във времето и пространството.

Сред основните свойства на 3 ти лунен ден се открояват напористостта, мощта, изблика на енергия, дори и до известна степен агресивност. От гледна точка на енергетиката това е много мощен ден, затова в някакъв смисъл е и опасен. Енергията на 3 ти лунен ден е подобна на атомната енергия. Но е известно, че атомната енергия може да се използва както за помощ, така и за вреда. Именно по тази причина е много важно да насочим своите стремежи в съзидателен път, например, за творчество. В този ден избягвайте негативните емоции, тъй като и те са доста силни и могат да бъдат по-вредни за вас!

В този ден би било хубаво да се постараете и да избягвате проява на лична агресия, подозрителност, войнственост, безкомпромисност и злоба. Дори и повишената мнителност е по-добре да не се допуска.

Денят е подходящ за позитивни мисли и действия. Много е вероятно добрите мисли да донесат положителни резултати в последствие.

В този ден вие се зареждате с енергия и затова всяко ваше действие може да има взривоопасен характер. Не си и помисляйте в този ден да пожелавате на когото и да е зло, защото вашия негативен импулс задължително се предава, а да не забравям, че след това се връща.

Помнете, че чувството на ненавист действа директно на работата на черния дроб. Не е само това, отрицателните емоции които изпитвате, са подкрепени още няколко пъти от усилената енергия на Луната. По този начин, вашият организъм може да получи много голям стрес, който непременно се отразява на здравето и може да се задържи в рамките на целия лунен месец.  Затова в този лунен ден се препоръчва да запазите доброжелателност, търпение, такт, дипломатичност и миролюбие.

Какво може да ви помогне да овладеете енергийния поток? В този ден са много полезни интензивните психически и физически натоварвания, които водят до позитивни резултати. В този ден може да се заемете със завършването на различни проект, дори и ако за това е необходимо да останете до по-късно на работа. Това е много полезен и плодотворен период, вие можете много, а и дори може да се каже, че сте длъжни да свършите много, за да ви бъде по-лесно в останалата част от лунния месец. Силата ви е предостатъчна, за да се заемете дори и с най-трудната задача. Ако не успеете да я решите, то в крайна сметка помръдвате от мъртвата точка.

Главното в трети лунен ден е да не се боите от трудностите! Ако даден проблем се окаже практически неразрешим, то разделете го на малки части и със сигурност бихте се справили по-добре. Нека се превърне в няколко малки „проблемчета“, които може да решите поотделно. И тогава се убеждавате, че първоначалния проблем, който се е оказал неразрешим, под девиза на този ден:“Напред, напред и само напред!“ се решава и то във ваша полза.

Луната ви помага и поддържа във всички начинания! Пасивността и бездействието в този период са категорично противопоказни, те водят до разрушаване на организма. Ако силата и енергетиката, които ви дава Луната, не се използват по предназначение, то те така или иначе търсят изход и този изход може да се обърне против вас. Ето затова през този ден не бива да се допуска никакво мързелуване. Действайте, действайте и още веднъж действайте!

Ако предположим, че не ви се прави нищо, то измислете си каквото и да е, дори най-елементарното нещо, което да свършите, идете до магазина, дори хладилника ви да е пълен, или си направете разходка, това също е полезно. Главното е да се занимавате с нещо, в противен случай може да се случат всякакви неприятности. Ако не насочите енергийния поток в необходимото русло, то той започва да ви управлява, а тогава резултатите може да са най-непредвидими, а също така и неприятни.

Трети лунен ден е много подходящ за строителство. Помните ли, в първи лунен ден вие планирахте, във втори лунен ден поставихте фундамента? Сега е дошло време за активни действия. Смело разгърнете в пространството и времето своите замисли, настъпил е момента да претворите мечтите си в реалност.

Тибетците смятат, че този лунен ден изключително подходящ за да започнат да копаят кладенец. Може да заминете на пътешествие или командировка. И колкото по-далече заминавате, толкова по-успешно е пътуването, защото енергията на Луната може да се реализира напълно.

В този период е особено активен мисловния процес. В главата ви може да дойде оригинална идея, някакво нестандартно решение, с една дума бихте могли дори да получите просветление. Ако искате да намерите най-нестандартното решение на проблема, то е много важно да не си пилеете енергията напразно, а да я употребите целесъобразно. Концентрирайте се върху една, най-важната задача и насочете менталната си енергия към една цел.

3 ти лунен ден е неподходящо време за съмнения, безсмислени разговори и страхове. Всички тези прояви притъпяват енергията, създават блокажи, който ви пречи през целия лунен месец. Ако е затворен пътя за естественото преминаване на менталната енергия, може да започне постоянно главоболие, което задължително води до затормозяване и на мисловния процес. Ако в първите два лунни дни психологическите препоръки се свеждат до отработване на положителни емоции и светли душевни пориви, то в 3 ти лунен ден е необходимо активно да с борим с отрицателните емоции и негативните мисли.

Действайте активно, за да се освободите от негативните настройки, в противен случай те остават да тровят душата и тялото ви. При това се стремете да запълвате образуващите се празноти с положителни емоции, позитивна жизнена настройка.

Перодът за мечтание и планиране е свършил. Време е да се пристъпи към активни действия. В този ден дори и най-тежкия и трудноподвижен човек е необходимо да прояви енергията, да я насочи в необходимата посока.

Пасивността изпълва живота с големи провали. Обект на агресията, витаеща във въздуха, на първо място се явяват тези, които не умеят да се защитят. Дори неуверените в себе си хора днес не бива да се страхуват от живота. Сила за борба непременно се намира.

Социално влияние на 3 ти лунен ден: Неблагоприятен ден за пасивните и слабите. Повишава се агресията. Ден за борба. По възможност да не се подписва брак.

Медицинско влияние: Травми, остри заболявания, изискващи незабавни мерки. Опасни заболявания. Ако болестта е в областта на тила или ушите е необходимо прочистване на костите (1 пакет лаврови листа се слагат в 1 литър кипяща вода и се варят докато водата остане наполовина, отварата се приема като вътрешно средство). Повишено внимание да се отдели на частите от тялото в трети лунен ден.

Родените в 3 ти лунен ден: В трети лунен ден се раждат активни хора, военни, стратези. Често имат магически или спортен потенциал, които е добре да се развива.

Зачатие в 3 ти лунен ден: Ден за зачатие на войни или хулигани. Страстта и активността винаги владеят човека заченат в трети лунен ден.

Брачен живот и сватби в 3 ти лунен ден: В трети лунен ден брак е хубаво да сключват само тези, които искат семейния им живот да е изпълнен с приключения, постоянни пътувания, пътешествия, непредвидени изненади (не винаги положителни) и т.н.

Трети лунен ден  е ден за сключване на брак за тези, които възнамеряват да живеят активен живот, а не спокойно да чакат старините си. тези, които мечтаят за спокоен, умерен семеен живот, би било хубаво в този период да се въздържат от сватба.

В този ден е много добре да се правят необичайни сватби, например във водата, високо в гората и т.н. Накратко казано, трети лунен ден е време за екстремност.

Здраве в 3 ти лунен ден: Трети лунен ден може да бъде много полезен за здравето. Ден подходящ за активен спорт, физически упражнения, ски преходи, каране на каяк, маратонско бягане и други подобни. Главното е да има повече действия. В края на краищата, животът е движение и затова не бива да се обездвижваме.

Физическите натоварвания в трети лунен ден са полезни с това, че могат да дадат изход на натрупаната енергия навън. Същността на всички енергийни практики е не толкова да се запази колкото може повече енергия, а в това енергията да „протича“ през тялото.

Колкото повече енергия протича през човек, толкова по-здрав е той, в този случай енергията се насища и „промива“ всяка клетка на организма, след което здравето е не просто период на отсъствие на болест, норма на живот, при която всякакви физически неразположения са изключени.

Неизползваната енергия в трети лунен ден може да влоши здравето, тъй като като, когато не намери изход извън тялото, тя се насочва навътре и може да започне различни процес на разрушава на организма. Този, който игнорира тези съвети и вместо да прояви активност, се отдаде на мързел, дори да проспи този период, може неочаквано да установи, че събуждайки се се чувства отпаднал, все едно цяла нощ са го били.

Това говори, че енергията просто не е преминала през енергийните канали и не ги е измила със своите целителни нектари, а напротив „блокирала“ е в организма и предизвиква застой на енергия, както в кръвоносната система, така и в стомашно чревния тракт.

Затова бъдете внимателни, по-добре за един ден си направете сто метрова разходка в парка, отколкото след това да изминете километри по болничните коридори. Изборът винаги е ваш!

Трети лунен ден, като период за активни действия е свързан с органите, отговарящи за координиране на действията – малкият мозък, разположен в задната част на главата. Ако организмът ви е блокиран, то в трети лунен ден може да изпитвате болки в тила. Ако забележите такива болки, то е необходимо веднага да се заемете с отблокиране на организма, особено в този ден когато лунната енергия е изключително активна.

Това е много добър период за участие в състезания, тъй като енергийните възможности на човек са много високи. Препоръчват се занимания с бойни изкуства, които позволяват много ефективно да се изразходват силите. Желателно е да посетите сауна или басейн.

Екипа на lunenkalendar.bg ви пожелава успех през този лунен месец!

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here