Шестнайсти лунен ден 16 ти ден от лунния цикъл

0
15954

Енергетика в шестнайсти лунен ден: пасивен ден

Щастливо число за деня: 7

Стихия на деня: Метал

Щастлив ден на 16 лунен ден: петък

Щастлив цвят на деня: оранжево, кестен, шоколад, кафяво, бяло, сребристо и синьо

Част на тялото: далак

Камък на деня: турмалин, чароит, изумруд, перла ( с изключение на черна)

Щастлив ден от седмицата: вторник

Символ на 16 тия лунен ден: гълъб, пеперуда, стълба към небето

Ключови думи: спад на напрежението, подготовка за пълноценна почивка, последни щрихи, анализ на извършеното, установяване на хармония между себе си и постигнатите резултати.

Мото на шестнадесети лунен ден
Време за заслужена почивка !!!

Основни характеристики на деня: Шестнайсти лунен ден е деня за почивка от натоварените активни действия, които бе необходимо да се извършат от дванайсти до петнайсти лунен ден. Сега би било хубаво да избягвате всякакви суетни, суматохи, безполезни действия, както и напрежение от какъвто и да е вид. За разлика от предходните лунни дни, когато бе необходимо да бъдете активни, то сега настъпи момента да се прояви и пасивно поведение.

Когато човек си е свършил работата, може спокойно да се отпусне и да си почине. Може да си полежите на дивана, да погледате телевизия, да прочете някоя книжка, разбира се има различни начини и би било хубаво да съобразите действията си по време на почивка с това, което на вас ви харесва, разходка на чист въздух и дори уединение с природата биха свършили чудесна работа.

Ако имате възможност може да поседите покрай езеро, река, море или просто в гората. Опитайте да запазите този кратък период от време за вас и да се обкръжите с тишина и покой, защото би било хубаво да успеете да възстановите силите си.

Разбира се това е валидно за всички, които преминаха през пълнолунието чрез усърдна работа. Тези, които проспаха прехода или го изкараха в безделие и забавление, сега шестнайсти лунен ден може да им поднесе неприятна изненада. И ако продължават да се опитват да живеят в безгрижност и да не правят нищо, то пасивното им инертно състояние може да се увеличи, като е възможно да се появят неприятни ситуации, като се започне от здравословни проблем и се стигне до проблеми от социален характер.

В 16 ти лунен ден – Тибетските астролози смятат, че в шестнайсти лунен ден се повишава интелектуалната способност на човека и за това се препоръчва в този ден да се решават само настоящите проблеми и по-скоро да се вземат решения, които да започнат да се изпълняват в седемнайсти лунен ден. При водене на живот съобразен с лунния цикъл, този ден се превръща в ден на хармония и равновесие между физическо тяло и по-фините такива.

16 ти лунен ден е време за заслужена почивка ! За тези, които си почиват незаслужено, този ден може да бъде период на тъга и разочарование. Този, който е изкарал предходните лунни дни в безделие и ленивост на практика не е използвал по предназначение лунната енергия, а това може да се изрази чрез различни видове дискомфорт. Възможно е да се появи безсъние, страх, безпокойство и съмнение. Това е пряко свързано със силния енергиен поток на пълнолунието, който се изливаше върху нас и ако не е употребена Лунната енергия тя се натрупва вътре в човешкия организъм и започва да се движи хаотично, търсейки изход и проявление. Идеята е тази енергия да бъде употребена, тъй като няма нужда да се презареждаме с излишни количества, а просто да я употребим по възможно най-добрия начин.

Всеки, който не е спазил цикъла на лунните дни би могъл да се чувства дискомфортно, тъй като силната лунна енергия, която се лееше по време на пълнолунието не е употребена и се е натрупала в човека. Проявлението на натрупаната енергетика може да бъде чрез безсъние, страх, безпокойство и съмнения. Не е необходимо да се стремите да натрупате в себе си колкото се може повече енергия, смисълът е в това колкото се може повече да пропускате през себе си тази енергия, чрез вашата енергийна система. Енергията е необходимо да тече, а не да застоява. Единственият изход от създадената ситуация може да станат само медитативните практики.

В никой случай в шестнайсти лунен ден не проявявайте агресия, гняв и не вършете това, което не искате на вас самите да ви се направи. 

Деня е особено благоприятен за творческа работа – за писане на стихотворения, музика и други. Не е толкова важно да се преследват творчески цели в смисъл да бъдат създадени гениални произведения на изкуството, най-важно е да се реализира творчески процес. В съзерцанието открийте вечността, мечтайте, правете планове. Отдайте се на заслужена почивка.

Социално и битово влияние на 16 ти лунен ден: Добър ден за всички мирни дела, ден за планиране, съставяне на отчет и контакти.

Влиянието върху бита на шестнайсти лунен ден е благоприятно особено за почистване. Деня е белязан от справедливост и баланс, хармония между астралното и физическото тяло. В този ден се препоръчват физически упражнения, които спомагат за хармонията, която води до необратими процеси, както физически, така и психически. Не се препоръчват необмислени действия. Постарайте се да запазите спокойствие и запазете вътрешния си комфорт и равновесие, тъй като деня е предназначен за умереност, както в мислите така и в действията.

Брак и сватби в 16 ти лунен ден: В този лунен ден не се препоръчва да се сключват бракове и да се правят сватби. Но деня е хубав за начало на меден месец, предложение за брак, а също така и за планиране на бъдещи семейни отношения.

Медицинско влияние на шестнайсти лунен ден: Практикуване на физически упражнения, както и процедури за очистване. Може да се обострят чувството за самота и недоволство от живота. Ден за обновяване на кръвта. Заболяването на кръвоносната система и кръвта днес, е знак за липса на духовна чистота. Това е като калните капки полепнали по дрехите.

Родените през днешния ден обичат белотата и чистотата. Чисти, бели хора по душа. Мечтатели, които живеят ползотворно и не съдят другите хора. На първия си етап от духовното развитие са склонни да не слушат никой, а в следващите етапи могат постепенно да започнат да се вслушват в природата, както и в езика на растенията и животните. Тези хора имат работа за корекция на миналото. Не изграждат фалшиви образи и обикновено остават сами.

Ако днес се зачене дете, то ще има спокоен характер, ще обича животните и растенията и ще се стреми към духовна чистота. Много хора, ще го търсят за съвет. През живота си ще пътува, ще се променя, но всичко ще се случва хармонично.

Здраве в 16 ти лунен ден: Шестнайсти лунен ден е подходящ за всякакви очистителни процедури, като ароматерапия, билкови вани и всякакви подобни процедури. Помнете, че деня е предназначен за пасивна, а не за активна почивка.

Разбира се това не означава да скръстите ръце и да седнете пред телевизора. Необходимо е да се даде време на организма за натрупване на нови сили, които бяха изразходени през предишните лунни дни. Деня е подходящ за всякакви очистителни процедури.

Те помагат на организма да се освободи от натрупаните токсини и стрес, за да влезете в новата лунна фаза освежени и готови за нови предизвикателства. За това е много препоръчително в шестнайсти лунен ден да се извършват процедури за обновяване и почистване на кръвта. Удачни са упражнения с партньор, както и прана йога или масаж.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here