Шести лунен ден 6 ти ден от лунния цикъл

0
15449

Енергетика на шести лунен ден: Пасивен ден

Щастливо число на 6 ти лунен ден: 6

Елемент на шести лунен ден: Метал

Щастлив цвят за 6 ти лунен ден: син, индиго, ултрамарин, метличина.

Камъни за шести лунен ден: Тюркоаз, розов халцедон и мрамор.

Части от тялото в 6 ти лунен ден: Бронхи, горни дихателни пътища.

Хармоночине ден от седмицата за шести лунен ден: Събота.

Благоприятна посока в 6 ти лунен ден: Запад.

Символ на шести лунен ден: Облак, жерав

Ключови думи за 6 ти лунен ден: Релаксация, медитация, почивка, предаване на мисли на разстояние.

Характеристика и потенциал на 6-ти лунен ден: Шести лунен ден е свързан, както със стихията на водата, така и със стихията на въздуха. Събитията през този ден са спокойни, като плавното течение на водата и леки, като въздуха. 6-ти лунен ден може да се счита в известен смисъл, като ден за адаптация след промените, настъпили през предишните дни.

Този ден ви дава възможност постепенно да свикнете с обновленията си, да се почувствате като в „нова кожа“. По правило в този ден не се случват никакви непредвидени събития, никакви неочаквани ситуации – нито хубави, нито лоши. Обикновено всичко се случва както преди, без особени промени.

Тибетските астролози препоръчват в 6-ти лунен ден да се въздържате както от далечни пътешествия, така и от кратки пътувания. Смята се, че това време е предназначено за почивка, а пътешествието може да наруши спокойния ритъм на живота ви.

Подобно сътресение може да доведе до непредсказуеми негативни последствия. Тибетската астрологична школа не препоръчва също да предавате на когото и да било лични вещи през този ден. Астролозите вярват, че човека на когото дадете своите вещи, може заедно с тях да вземе от вас спокойствието и успеха ви, те могат да изтекат като „вода“, или да „излетят“, като „въздух“ в 6-ти лунен ден.

Приемете шести лунен ден, като време за почивка, пасивност и съзерцателност. Постарайте се да сте внимателни и да не се подавате на никакви провокации. Запазете спокойствие и с търпение се отнасяйте към всичко случващо се. 6-ти лунен ден наистина прилича много на водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа.

На вас самите ви предстои да сте леки, спокойни, но в същото време и подвижни, като въздуха. Ако успеете да съхраните вътрешното си равновесие, то този ден може да е за вас изпълнен с удоволствия. По-малко се впускайте в размисли. Не натоварвайте съзнанието си с незначителни неща.

Насочете мислите си към „свободно плаване“. И тогава пред вас се разкриват истини, до които преди не сте могли да стигнете. Тези откровения няма да касаят сферите на висшата човешка дейност, не очаквайте, че в главата ви неочаквано идва гениална идея, която да преобърне целия свят.

Не, вие получавате отговори на простички, но много важни въпроси, например: „Обича – не обича? Лъже или не лъже? Приятел или враг?“… Захванете се с ежедневните си занимания в нормален ритъм, но се постарайте да се откъснете от забързания свят. Мислете, за това че трудът е неизменна част от битието, затова искате или не, е необходимо да работите.

Социално влияние: Импулсивен, но хубав ден

Битово влияние: Подходящ за пътувания

Ден за хранене, не бива да отказвате да се храните. Не гладувайте. В този ден символизиращ началото на усвояването на храната и нейната трансформация, би било хубаво да отделите повече внимание на храната, която употребявате. Това е единствения ден, когато храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите.

Затова може да ръководите от инстинктите си и да ядете, това, което ви привлича, така постъпват йогите, купуват по-малко от всичко от пазара и ядат. В този ден е необходимо да се заситите, но да не преяждате. Като основна храна се препоръчват млякото и млечните продукти.

За родените в шести лунен ден: Родените в този лунен ден не са склонни към напълняване, тяхната отличителна черта е суетността. Обикновено са силни и добри войни. За тях е полезно да се информират за храната, която употребяват, тъй като не бива да включват в менюто си кисело зеле, кисели краставички, да избягват продукти съдържащи гниещи съставки. В този ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия.

Влияние върху зачатието на 6 ти лунен ден: Сложна е съдбата на заченатите в този лунен ден. Предстои им да се изправят пред драстични промени, добри и лиши, два, дори три пъти. Детето заченато в пети лунен ден, може да е преследвано от силни и жестоки врагове през целия си живот.

За всички лоши дела и мисли получава наказание. Всяко направено от него зло се обръща против него. Съдба. Възможно е от това дете да израсне свръхестествена индивидуалност.

Брак и сватби в шести лунен ден: В шести лунен ден се препоръчва да сключват брак, тези от вас, които мечтаят за спокоен, премерен, тих и непретенциозен семеен живот, не обичат шумните компании и предпочитат романтичните странствания в спокойното и уютно семейно гнездо.

Много астрологични школи смятат, че започналия в този ден семеен живот може да помогне на партньорите да добият мъдрост и да съхранят любовта си дълго време. Бракът сключен в 6 ти лунен ден по правило се отличава със стабилност, спокойствие, съпрузите обикновено са отстъпчиви и търпеливи към недостатъците на другия.

Бракът продължава дълго и рядко приключва с развод. Животът на семейството създадено в този ден е подобен на река – плавен, спокоен и премерен, преминава без особени стресови ситуации, но е без приключения и неочаквани изненади.

Здраве в 6 ти лунен ден: Особено внимание е необходимо да обърнете на органите свързани със стихията на водата и въздуха. Опасно е да напрягате гласовите струни в 6 ти лунен ден, пазете гласа си в този ден. Затова на всички, на които така или иначе им се налага да говорят много, се препоръчва в този ден да се въздържат от дълго говорене.

Необходимо е да се постараете да се оградите с мълчание, тъй като астролозите предупреждават, че при напрягане на гласните струни или при кашляне може да започнат възпалителни процеси в горните дихателни пътища. Разбира се в 6 ти лунен ден е желателно да се въздържате и от употребата на студени напитки, дори да е лято дихателните пътища и гърлото са съвсем слаби и е необходимо да ги пазите.

Специално внимание е необходимо да обърнете и на бъбреците. Осигурете им топлина и избягвайте теченията. Тези, които се занимават активно с дихателни упражнения, в шести лунен ден е необходимо да намалят натоварването максимално, за да избегнат възникването на нежелателни усложнения, които могат да завършат зле и да доведат до хронични заболявания.

Хубаво е в този ден да предприемете действия предназначени за подмладяване на организма. Много полезни са масажите, при това не бива да се ограничавате при избора на масаж, може да използвате както традиционен, така и екзотичен, например, тайландски, ведически или точков.

Ако нямате възможност да посетите професионален масажист, то бихте могли да си направите самомасаж. Това може да ви донесе значителна полза.

Изключително полезни са масажите с ароматни масла, така също и сеанс включващ ароматна вана.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here