Седемнайсти лунен ден 17 ден от лунния цикъл

0
14985

Енергетика на деня: активен ден

Щастливо число на 17 ти лунен ден: 8

Стихия на деня: земя

Щастлив цвят на 17 ти лунен ден: жълт, златен

Медитация: танц

Камъни: хематит, циркон

Щастлив ден от седмицата за 17 ти лунен ден: сряда

Щастлива посока за 17 ти лунен ден: Североизток

Преобладаващи форми: квадрат, разпънат хоризонтално правоъгълник

Символ на 18 ти лунен ден: Грозд (чепка грозде)

Ключови думи: почивка, разтоварване, радост, веселие, празник, вътрешна свобода, позитивно възприемане на действителността, разкрепостяване.

Мото на седемнадесети лунен ден

„Радвайте се братя мои, винаги се радвайте!“

Характеристика и потенциал на седемнайсти лунен ден: Време за радост и веселие, в известна степен дори бурни пиршества, време за карнавали, празник на цветове и страсти, сексуалност и любов, плодородие и леко опиянение. Всякакви тъга и скръб са недопустими в този лунен ден. Приповдигнатото настроение и бодрост на духа са признак както за физическо, така и за психическо здраве, затова ако в седемнадесети лунен ден чувствате в сърцето си мъка и тъга, значи е време да се замислите какво не е наред при вас.

Не случайно учението Агни йога казва: „Радостта е особена мъдрост“, а в Библията апостол Павел казва: „Радвайте се братя мои, винаги се радвайте!“

Започналото в шестнадесети лунен ден отпускане, сега продължава, но пречиствайки се и възстановявайки силите си усещате радост за всичко, което сте направили в предишните две лунни фази (разбира се това усещат само тези от вас, които наистина са направили нещо). Полезно би било да посетите някое увеселително мероприятие, например да отидете на изложба, на кино, на сатиричен театър, дискотека и т.н. Бъдете в компания или сами си устройте празник.

Ако имате деца, то сега е най-доброто време да ги заведете на цирк, на куклен театър или в зоопарка. На тези от вас, които са в процес на ухажване на любимия човек, се препоръчва да организират романтична вечеря по време на която да признаят чувствата си. Подобни действия в този лунен ден обикновено имат успех.

Необходимо е да отбележим, че тибетската астрологична школа счита седемнадесети лунен ден за изключително опасен и съмнителен. Според тях нравствеността и добродетелите срещат препятствия сега. Те препоръчват да се провеждат не увеселителни, а погребални обреди.

17 ти лунен ден е време за празнуване, нови радостни открития и неочаквани изненади. Не се страхувайте да се покажете смешни или забавни, отпуснете се, проявете здравословна самоирония. Не е необходимо да възприемате всичко прекалено сериозно, в известен смисъл „отпуснете“ себе си и ситуацията. Не е необходимо да контролирате всичко. Днешният ден преминава и без вашите усилия. Всичко, което се иска от вас е да се радвате на живота. Но това не означава, да отидете и да се напиете, не, радостното възприемане на живота е в осъзнаването на собствената цялост и свързаност с Вселената и разбирането на света като игра. „Какво е нашият живот? Игра!“

Избягвайте всякакви трудности, не преодолявайте себе си, не правете това, което не желаете, забравете думите „трябва“ и „длъжен“.

Четиринайсти лунен ден социално битов план на 14 ти лунен ден

Социално влияние в седемнадесети лунен ден: Ден за придобиване на вътрешна свобода, ден на мистериите на Дионис. В древна Гърция в чест на този бог са устройвани свещени пиршества. На санскрит този ден се нарича деня на Шакти – женската енергия. Това е ден на натрупване и израстване, плодородие, екстаз и радост от живота.

Благоприятен за съпружески отношения, партньорски контакти, банкети, празнуване и угощения. Най-яркият аспект в характеристиката на този ден е любовта, но не бива да си губите ума и предпазливостта, тъй като поради неконтролируемата си енергия той съдържа в себе си много изненади.

Денят е свързан с преобразуване на женската енергия, а непроработената женска енергия може да се прояви като безредици с непредсказуем изход.

chetirinaisti-lunen-den-brak-i-svatbiБрак и сватби в 17 ти лунен ден: Седемнадесети лунен ден е подходящ за сключване на брак между хора, които дълго време са имали любовни взаимоотношения.

Принципно добрите дни за сключване на брак са 12, 16 и 17 ти лунен ден. Сключените в 16 ти лунен ден бракове са изпълнени с хармония, в 12 ти лунен ден с висша любов, а 17 ти се явява, като златната среда.

Сватбените тържества днес би било хубаво да бъдат оригинални, забавни, изпълнени с много изненади, игри и настроение, ако ви харесва може дори да си поканите клоун.

Стабилен брак и семеен живот днес могат да започнат и хората на изкуството и най-вече писатели, комици, хумористи, циркови артисти, актьори, певци, музиканти.

В седемнайсти лунен ден е препоръчително да си организирате семейна вечеря и да изкарате максимално време в компания на най-близките до вас хора. След вечеря, може да отделите време за игри, в които да участват всички членове на семейство.

medicinaЗдраве в 17 ти лунен ден: Изключително благоприятен период за здравето, в който за известно време отстъпват дори и хроничните болести. Например, може да изчезне постоянното главоболие, все едно никога не го е имало. Необходимо е да разбирате това явление като милост на Богинята Луна, но е необходимо да помните, че това е само временно и ако вие самите не промените нищо, болката отново се връща.

Изключително опасно е да се прекалява в 17 ти лунен ден, както с алкохол, така и с храна. В края на краищата, радостта не е в това да се напиете и да преядете, така че по възможност бъдете умерени във всичко. По време на този лунен период може да си дадете почивка от тренировките и оздравителните програми. Подобна почивка няма да донесе негативни последствия, в някои случаи, дори обратно оказва се полезна.

Процедурите за лечение на безплодие и импотентност в този ден са много успешни.

Влияние на родените в 17 ти лунен ден: Хората родени в седемнадесети лунен ден се нуждаят от своята „половина“. Те имат голяма потребност от истински съпруг или любим – източник на полярната енергия, в противен случай човека е слаб и немощен в живота.

Влияние на зачатието Зачеването на детето е в радост и веселие и такъв опияняващ и ярък е и неговия характер. Капризният успех избира тези, които могат да посмеят над себе си. Но бъдете внимателни. От вашето дете може да порасне пияница или лъжец.

 Четиринайсти лунен ден здраве в 14 ти лунен денМедицинско влияние на 17 ти лунен ден: В този ден се появяват инфекциозни заболявания. Напрегната е психиката при жените. Травмоопасен ден.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here