Първи лунен ден 1 ви ден от лунния цикъл

0
16858

Подробна характеристика на първи лунен ден, полезни практики за първия ден на лунния цикъл.

Енергетика на деня: активен ден, енергия за даване

Щастливо число на първи лунен ден: 1

Стихия на деня: Вода

Цвят на деня: червен и черен

Медитация: На свещ (описание на медитацията може да намерите по-долу).

Камък на деня: брилянт и кристал

Части на тялото: лицето, главата и мозъка

Щастлив ден от седмицата за 1 лунен ден: понеделник

Посока на първи лунен ден: Север

Форми на 1 ви лунен ден: вълнисти линии, плавни преходи, асиметрия

Символ на първи лунен ден: Свещ, Лампа, Светилник, Фенер, Трето око, олтар на Хеката

Ключови думи за 1 ви лунен ден: анализ, спокойствие, размисъл, планиране

Основни характеристики, потенциал и тенденции на първи лунен ден – С 1 ви лунен ден се бележи началото на лунния месец. А астрологията се възприема се като фундамент за всичко, което предстои да се случи.

От това как преминава този ден зависи много как биха се развивали събитията в предстоящия лунен месец. За това денят е подходящ най-вече за планиране и анализ на действия и събития, които желаете да се случат през лунния месец.

В този лунен ден е хубаво да помечтаем за това как преминава лунния месец и то практично, а не абстрактно. За да не останат мечтите ни безплодни, мислените образи е необходимо да са колкото може по-конкретни и подробни.

Не си струва да мислим „че би било добре, ако…“ Необходимо е да сме колкото може по-реалистични и максимално достоверни в мислите си представяйки си желаното „бъдеще“.

Да мислим така, сякаш всичко което искаме вече се е случило тук и сега.

Не бързайте непременно да стартирате нов бизнес, проекти или идеи в първи лунен ден. Напротив би било хубаво да избягвате да бързате.

1 – вият лунен ден е подобен на зеленчукова градина, в която е необходимо само да засеем зърното на успеха. Сега не е нужно да поливаме или берем реколтата.

Зърното на предстоящия лунен месец е необходимо отначало да „свикне“ с почвата. Не е нужно да бързаме, а напротив препоръчва се да оставим всяко нещо да върви по своя път и да следва естествения си ход.

Изключително важно е в този ден да останем спокойни и добронамерени, тъй като всяко нещо започнато в първи лунен ден няма да се реши в рамките на месеца, а напротив забавя се, образно казано „закучва се“.

Всичко, което се опитаме да започнем, започва да буксува, и все едно се движим в кръг.  Ако в този ден се случи конфликт, то той няма да се реши в рамките на месеца.

Каквото и да предприемем, или се опитаме да променим, все едно, събитията се развиват така, че отново възникват ситуации, които провокират нови и нови взаимни претенции, което разбира се всеки път подклажда конфликт.

В първи лунен ден би било хубаво да си останете у дома, а в случай, че нямате такава възможно то би било хубаво да проявите максимална търпимост към околните и да не вземате присърце делата и думите им спрямо вас.

Запазете чувството за хумор в рамките на здравословното и не прекалявайте с иронията, сарказма и цинизмите.

Помнете, че всичко което мислите и изричате се запечатва и оказва влияние не само върху този лунен ден и месец, а също така и за следващите и ако решите да извършите промяната след това, може да се окаже доста трудно и всичко, което сте пожелали може да се случи на 100 процента.

Първи лунен ден е идеален за даване и получаване на прошка. Врява се че поисканата и дадената прошка в този лунен ден със сигурност стига до подателя и му помага за положителен изход на събитията в живота.

Настъпи времето за големи надежди, смели планове, безмерни мечти и нереални планове. Мислете за хубави неща и вярвайте в реализацията, дори на нереалните планове. Активно провъзгласявайте мира и свободата под всяка форма и за всяка животинка на тази земя. Опитайте да балансирате мислите си и да пропускате негативните покрай ушите си, освобождавайки ги в полза на собственото си благо.

Спомнете си детството и най-хубавите светлите моменти от безгрижното детство и студентските години. В мислите и действията прилагайте принципа „Прави за другите това, което искаш да направят и те за теб“.

Простете на себе си всички и всичко с лекота и удовлетворение и без значение дали става въпрос да простите на приятелите ли си или на враговете. Разбира се това няма да се реализира при всички, защото за тази цел е необходимо да се прояви мъжество и определена духовна зрялост.

Прошката в 1 ви лунен ден се дава и получава по-лесно отколкото в останалото време от лунния месец. В този ден не се препоръчват социалните контакти и обществените дела. Би било хубаво да не посрещате всякакви гости и да не ходите на гости, а също така да не се срещате с големи групи хора.

Проявете сила и мъжество и си позволете да не общувате с досадни, безполезни или хора, които не харесвате. Постарайте се да изкарате деня в тиха и спокойна обстановка, в която може да останете насаме със себе си или само с най-близките ви приятели.

Благоприятен ден за работа с чудесата на земята. Ако имате възможност излезте от големия град и модерния свят, влезте в контакт с природата и се слейте с нея. Ако не разполагате с така възможност, може поне да се разходите боси по тревата или снега, ако е зима и разбира се ако имате нужния имунитет.

Влияние върху битовите дела:  Първи лунен ден оказва неблагоприятно влияние върху търговията и не се препоръчва да се пътува.

Мистично влияние на първи лунен ден: Образите и мисъл формите създадени в този лунен ден са много силни и могат да бъдат реализирани с целенасочено действие. Ден за творчески мисли и планове.

Социално влияние: Не започвайте нови начинания, партньорства и запознанства. Текущите дейности по възможност ги отложете, занимавайте се само с познати и рутини действия, в които не е необходимо да се вземат важни решения и да се правят промени.

Първи лунен ден в медицински аспект: Не се претоварвайте с мисли, пазете главата си от травми. Днес не се препоръчват каквито и да било хирургически интервенции на главата освен, ако това не е крайно наложително.

През днешния ден би би хубаво да не се прекалява с храната алкохола, лютите и горещи храни. Ако се разболеете днес, може да боледувате дълго, но ще се излекувате.

Денят предразполага към образуване на камъни в бъбреците, запушване на различни канали в организма, за това би било хубаво да не натоварвате организма си излишно.

По отношение на психическата дейност днес може да се засили клаустрофобията.

Хората родени в първи лунен ден се раждат велики. През по-голямата част от живота може да не го усетят, но идва момент, в който просто извършват определено нещо, което е ярко и контрастно и това ги изтласква директно към върха и то без да полагат големи усилия.

Влияние на зачатието: Детето заченато в този ден е пазено от Небето. За него е характерна сила на волята, дълъг и интересен живот. Ако е момче, може да стане свещеник. Но затова е необходимо да се подготвите за зачатието с дълъг пост, както духовен, така и физически.

Физиологично влияние: Тежък ден, вътрешните органи се уплътняват. Ако не спазвате препоръките, то от тях се освобождава много енергия, което може да доведе до образуване на камъни. Докато няма заболяване е добре да не позволявате да възникне и да се развива.

Брачен живот и сватби в първи лунен ден: Тъй като първият лунен ден е време за планиране, то преди всичко е добре да въздържате от сключване на брак.

Най-добре е в този ден още веднъж да прецените всяко „за“ и „против“ това толкова важно и отговорно събитие и да помислите, дали това не е само каприз, действително ли се обичате.

Този лунен ден дава на влюбените още един шанс да разберат доколко си подхождат за съвместен живот. Семейният живот не е само красиви цветя и нежно мъркане, но и сурови семейни грижи.

Луната ви предлага да се опитате да планирате бъдещият си живот, как би протекъл, да си представите обичайния ден в семейството, когато ухажването и всички „сладки“ прелести вече са на заден план.

С какво би бил изпълнен съпружеският ви ден? Как бихте живели? Кое би било общото за вас? Подробното планиране на бъдещия съпружески живот ви помага в последствие да избегнете неочакваните разочарования, които, както е известно водят до развод.

Колкото по-подробно планирате съвместния си живот, толкова по-надежден и стабилен би бил вашият семеен „кораб“ в океана на бъдещото ежедневие.

Ако вече сте насрочили сватбата, то първият лунен ден е много подходящ за планиране на сватбеното тържество, да решите къде да го направите, колко гости да поканите, колко средства са ви нужни и всички останали подробности.

Здраве в първи лунен ден: Бъдете внимателни, в този лунен ден тъй като организмът е абсолютно беззащитен, затова е голяма опасността от различни травми и заболявания.

Адаптирайки се към новия лунен месец организма изразходва голяма част от силите си за точна и фина настройка към вътрешните ритми и ритъма на целия Космос и вследствие на това, нито физическото тяло на човека, нито психиката му са готови за каквито и да било начинания и натоварвания.

Най-добре би било да прекарате този ден спокойно и релаксирайки. През лятото това е идеално време за разходка в гората или почивка на брега на някое езеро, река или море.

В първи лунен ден при несъблюдаване на живота в спокоен режим има голяма вероятност за образуване на камъни в бъбреците и обостряне на заболяванията на пикочо-половата система.

Езотерика на първи лунен ден: Първи лунен ден, в езотеричен план, спрямо тибетските мистични традиции се явява ден за почитане на собствените ви гуру, учители, светци, а също така и за извършване на дарения за църкви и храмове, както и всякакви благотворителни каузи.

1 ви лунен ден е подходящ за поставяне на цели свързани с постигане на висши духовни и материални ценности. В този ден спокойно може да започнете въздържание от определени видове храна и напитки, думи и всичко, което ви идва в повече.

През този ден планирайте заниманията свързани с духовните практики през месеца, като посещение на йога, курсове за приготвяне и употреба на храна, както и всички дейности свързани с духовни практики за постигане на поставените духовни цели.

Лунен ритуал за първи лунен ден – Този магически ритуал са използвали маговете и жреците на всички култури и народи. Методът позволява да се създаде в астрален план енергиен „отпечатък“ на бъдещо събитие, форма в която с течение на времето се „присъединява“ предстоящо събитие. Разбира се то може да се различава малко от замисленото, но при правилна визуализация събитието непременно се случва, и дори да не съответства по форма на  замисленото, то отразява напълно същността.

Представете си мислено желаните събития с всички нюанси и детайли. Например, ако желаете през настъпващия лунен месец да ви повишат, то представете си как началника ви вика при себе си и ви говори за вашето повишение.

Необходимо е да си представите всичко в детайли, от миризмата на парфюма на началника ви, материята на дрехите с които сте облечени, усещанията и чувствата, които бихте изпитвали при това и така нататък. Колкото по-ярка е вашата фантазия, толкова по-добре.

Много важен момент се явява да си представите бъдещето не като възможно, а като вече случило се. Вътрешно е необходимо да имате усещането, че това няма да се случи, а вече се е случило.

И така, важно за този лунен ден е създаването на мислената картина на бъдещия месец. Създадената енергийна матрица от предстоящи събития в течение на целия лунен месец структурира пространството и времето в направлението, което вие сте избрали.  Образно казано, такова планиране спомага замисленото да се реализира като по мед и масло.

По този начин първи лунен ден дава възможност на човек да стане стопанин на съдбата си, да не разчита на обстоятелства и случайности, а сам да избира своя път, както се казва, да е ковач на щастието си.

Създаването на подобни астрални шаблони в първи лунен ден е много важно, защото в такъв случай енергетиката на Луната допринася за естественото, природно протичане на събитията. Вие попадате в ритъма на лунните вибрации и образно казано, Луната подпомага реализирането на мечтите и поставените цели.

Медитация и визуализация на свещ в първи лунен ден: Намерете спокойно място и отделете време, в което никой няма да ви обезпокои. Запалете си една свещ и седнете или легнете така, че да може да се отпуснете максимално.

Настройте мислите и чувства си в позитивна посока. Ако ви посети негативна мисъл, благодарете й че се е сетила за вас, а след това я отпратете при някой, който има нужда от нейните услуги.

Сега вече може спокойно да си представите, как протича вашия лунен месец до следващото новолуние. Представете си нещата, които бихте искали да ви се случат, както и целите които желаете да постигнете.

Ако например се чувствате достатъчно силни и готови за повишение, може да си представите как вече седите на новото си място и вършите работата си безупречно, като се справяте с поетите ангажименти и отговорности.

Ако сте безработни или смятате, че не се справяте добре с работата, то създайте образи в съзнанието, за това как се справяте с работата или започвате да работите.

Ако имате спънки в любовта, представете си как намирате най-подходящия човек, с който да споделите любовта си и така с всяка, проблемна тематика.

След като преминете през този процес, освободете картината изпълнена с любов във Вселената и оставете желанията ви да бъдат изпълнени.

Би било хубаво след това да не мислите за нещата, които сте визуализирали по време на медитацията. А да се занимаете с текущите задачи.

Обобщени на първи лунен ден – Темата на първи лунен ден е как успешно да заживеем в хармония със заобикалящата ни среда, да се синхронизираме с енергетиката, да сме в синхрон с природните процеси, защото по този начин можем да използваме максимално собствената си енергия за постигане на поставените цели, без излишни съпротивления и борби, които могат само да ни спъват по пътя на собствения ни живот.

Вслушайте се в себе си, в собственото си физическо и психично състояние, анализирайте събитията от живота и се учете от предоставените ви уроци, вместо емоционално да ги отбягвате или да се оплаквате, колко труден е живота.

Време е да се осъзнае, че всичко в живота се случва с цел да станем по-опитни и да развием определени опитности, а не да се мъчим, като грешни дяволи в живота. Избора е ваш, а действието е само под ваш контрол.

1 вият лунен ден НЕ е предназначен за начало на каквото и да било, а за обмисляне на идеи и съставяне на план за бъдещи действия, които желаете да реализирате в рамките на този или следващ лунен месец.

Това е ден за творчески идеи, планове и проекти за бъдещето. В първия лунен ден е опасно да се мисли и да се изричат лоши думи и закани не само спрямо вас, а също така и за другите, тъй като потенциала да се сбъднат е особено голям.

Полезно е да знаете кои неща искате да се случат в рамките на този лунен месец. Създайте няколко мисъл форми и си поставете задачи, които отговарят на възможностите ви, заредете ги с максимална енергия, чрез медитация и визуализация в този лунен ден, за да могат да се случат.

Препоръчително е да не се претоварвате със задачи, тъй като всяко нещо, което е прекалено може да излезе извън контрол и да създаде дисхармонични ситуации.

Екипа на lunenkalendar.bg ви пожелава успех през този лунен месец!

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here