Пети лунен ден 5 ти ден от лунния цикъл

0
19797

Енергетика на 5 ти лунен ден: Активен ден

Щастливо число на 5 ти лунен ден: 5

Стихия на 5 ти лунен ден: Земя

Щастлив цвят за 5 ти лунен ден: син, морско син

Камъни за 5 ти лунен ден: Тюркоаз, розов халцедон, мрамор

Части от тялото: Хранопровод

Щастлив ден от седмицата за 5 ти лунен ден: Петък

Щастлива посока: Център, среда, отправна точка

Преобладаващи форми на 5 ти лунен ден: Квадрат

Символи на 5 ти лунен ден: Еднорог, Глиган риещ земята, Маслена лампа

Ключови думи на 5 ти лунен ден: Трансформация, промяна, интегриране, обединение, увеличаване на натоварването

Мото на пети лунен ден 

„Ако не вървиш напред, се връщаш назад“

Характеристика и потенциал на 5 ти лунен ден: Пети лунен ден е един от най-важните дни в първа фаза на луната, защото е ден за трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломен период през първата половина на месеца, тъй като именно в този ден се извършва преход на всичко, направено през първите четири лунни дни, в осезаема материална форма.

В този лунен ден е необходимо да сте особено внимателни във всички свои действия, мисли и постъпки. Всичко, което е помислено днес, задължително намира своето реално изражение. Еднорогът не е избран случайно за символ на този ден, а защото символизира вярност и принципи.

Легендата разказва, че той се появява пред човек само тогава, когато му предстои важна промяна, съществена стъпка напред в духовното развитие.

5 ти лунен ден е един от най-важните в първа лунна фаза. Той е ден за трансформация и вътрешна промяна. Смело можем да кажем, че този ден е повратен момент в първата половина на лунния месец, тъй като именно сега всичко направено в първите четири лунни дни приема осезаема, материална форма. В този лунен ден е необходимо да се повиши вниманието към действията, мислите и постъпките.

Всичко, което си помислите днес, всичко което си пожелаете, непременно намира своето практическо проявление.

Петият ден от лунния месец е време за глобални промени. На всичко, което се случва с вас, е необходимо да гледате като на процеса на превръщането на пашкула в пеперуда. Дори да ви се струва, че всичко се разрушава, не се отчайвайте!

Когато пашкула се превръща в пеперуда, също ни се струва че умира, но в същност просто се случва промяна, преход на ново, по-качествено ниво на съществуване. В периода на трансформация е много важно да съумеете да приведете в хармония различните енергийни потоци, да уравновесите противоположностите в себе си.

Това е време за синтез, обединяване на диаметрално противоположни явления в човешкото същество, в едно цяло. На всичко, което ви се дава в пети лунен ден, е необходимо да гледате като на изключително необходим материал за вашето духовно израстване.

И дори да ви се струва, че този материал е несъответстващ на дадената ситуация, не бива да се отказвате от него в никакъв случай.

Ако наистина желаете да направите кардинална крачка напред в развитието си, то се постарайте да комбинирате в себе си различните парадокси. Само за човек с ниско ниво на съзнанието и примитивно мислене, нещата изглеждат невъзможни. За човек с разширено съзнание, всичко се вижда като едно цяло, той може да разбере, че всички неща са взаимносвързани.

Противоположности не съществуват, има само допълнения. Черно и бяло, мрак и светлина не са противоположни явления, а взаимнодопълващи се едни други. Това е отбелязано във всички духовни учения, без изключение.

Не бива да се учудвате, ако в този лунен ден ви е ту добре, ту зле, ту спокойно, ту празно. Възприемайте смяната на тези състояния, като естествен етап в обновяването на вашата същност. Най-важното е да не „зацикляте“ на едно или друго чувство.

С всички сили се постарайте да задържите „златната среда“ и тогава 5 ти лунен ден може да стане за вас този извор, потапяйки се в който да излезете пречистени и обновени. 5 ти лунен ден е предназначен за това вие да успеете всичко, което е във и с вас, било то материално или духовно (особено духовното) да изведете на ново ниво.

Предстои ви да обедините всичко в едно цяло, а да не го оставяте като отделни части струпани на купчина. Това е много подходящо време да останете насаме със себе си. Постарайте се да ограничите външните контакти до минимум. Работата е в това, че в периода на трансформация на човек се случват някакви непредвидени и в някаква степен неадекватни реакции на случващото се. Да се контролират тези реакции е много трудно, а понякога невъзможно.

Защо да провокирате хората към конфликти и кавги? По-добре останете у дома или в компанията на верни приятели. Тибетската астрологична школа, например, вярва, че в този лунен ден преобладава безнравствеността, всички добродетелни постъпки са обречени на провал, а действията на оскверняване.

Много астролози споделят мнение, че в 5 ти лунен ден е желателно да се избягват енергийни практики, също така и работа с дърво, било то дърворезба или работа в градината.

Всичко, което ви се струва като пречка в 5 ти лунен ден, в действителност ви показва следващата стъпка по пътя на развитието ви. Затова е необходимо да намерите сили в себе си, да осъзнаете този факт и да го използвате за духовния си растеж.

Няма нищо излишно и ненужно в този лунен ден. Дръжте в ума си само чисти мисли. Анализирайте постъпките на околните. Постарайте се да разберете, кой ви подкрепя и кой не ви мисли доброто. По този начин може да успеете да се освободите от нежелани странични влияния.

Довършете доколкото е възможно всички свои добри намерения. В пети лунен ден не бива да се оставят недовършени добрите дела. Незавършеното добро може да се превърне в неприятности и грижи за вас. Избягвайте да проявявате недоброжелателност към хората.

Благоприятни са творческата активност и упоритостта за достигане на целите. Ако считате себе си за принципен човек, то Луната е на ваша страна. В 5 ти лунен ден постигате успех във всичко свързано със защита на идеалите и жизнените ви принципи.

Всяка борба за справедлива кауза дава резултати. Търсещите истината имат зелена светлина в този ден.

Социално влияние: Импулсивен, но хубав ден

Битово влияние: Денят е подходящ за пътуване

Влияние върху родениете в 5 ти лунен ден: Родените в този лунен ден не са склонни към напълняване, тяхната отличителна черта е суетността. Обикновено са силни и добри войни. За тях е полезно да се информират за храната, която употребяват, тъй като не бива да включват в менюто си кисело зеле, кисели краставички, да избягват продукти съдържащи гниещи съставки. В този ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия.

Влияние на зачатието в пети лунен ден: Сложна е съдбата на заченатите в този лунен ден. Предстои им да се изправят пред драстични промени, добри и лиши, два, дори три пъти. Детето заченато в пети лунен ден, може да е преследвано от силни и жестоки врагове през целия си живот. За всички лоши дела и мисли получава наказание. Всяко направено от него зло се обръща против него. Съдба. Възможно е от това дете да израсне свръхестествена индивидуалност.

Медицинско влияние в 5 ти лунен ден: Тежки болести, които често са смъртоносни. Усилено работят червата и стомаха. Би било хубаво да се обърне внимание на хранопровода. Не бива да гладувате в този лунен ден. Избягвайте животинската храна.

Брак и сватба в 5 ти лунен ден: Ако сте решили да сключите брак в пети лунен ден, е необходимо да сте готови за постоянно променящи се отношения между вас, семейния ви живот може да е пълен с бурни промени, както в материално, така и в духовно отношение.

Подходящ ден за сключване на брак между хора, които предпочитат много да пътешестват и не са привлечени от заседнал на едно място живот, тези които се увличат по приключения и далечни страни.

Здраве в пети лунен ден: В този лунен ден в организма протичат сложни алхимически процеси, затова физическите упражнения би било хубаво да насочени повече към вътрешно функциониране.

Хубаво е в пети лунен ден да обърнете внимание на сухожилията, да работите с енергийните канали, освен това много полезни са упражненията за разтягане на мускулите.

Подобен подбор на упражнения помага на организма бързо и без усложнения да премине периода на вътрешна трансформация, тъй като в 5 ти лунен ден промените се случват на клетъчно ниво, напълно се променя вибрационната характеристика на аурата.

Разбира се промени се случват и при тези от вас, които не правят нищо в този ден, но те са промени със знак „минус“, които водят до сериозно разрушение на организма.

Не случайно съществува поговорката: „Ако не вървиш напред, се връщаш назад“.

Екипа на lunenkalendar.bg ви пожелава успех през този лунен месец!