Осми лунен ден 8 ми ден от лунният цикъл

0
19218

Енергетика в осми лунен ден: пасивен ден
Щастливо число на 8 ми лунен ден: 8
Елемент на деня: земя, огън
Щастлив цвят на 8 ми лунен ден: червен и черен.
Камък на 8 ми лунен ден: гранатит, уваровит, оливин, хризолит
Части на тялото: стомах
Щастлив ден от седмицата за 8 ми лунен ден: понеделник
Щастлива посока 8 лунен ден: Североизток
Форми в 8 лунен ден: квадрат, хоризонтални,  правоъгълник
Символ на 8 лунен ден: Птица Феникс и Пеперуда

Ключови думи: възраждане, преминаване на ново ниво, уединение, вътрешна свобода, смелост, уединение, откровеност, бавни темпове, обезсилване.

Основни тенденции и проявления в осми лунен ден:

На този ден съответства стихията огън и то не просто огън, а огъня като символ на възраждането. Този период се явява изпитание, през което преминавайки човек се трансформира в качествено ново състояние. Не случайно символ на осмия лунен ден е митичната птица Феникс, която изгаряйки всеки път се възражда от пепелта. Същото нещо се случва и с хората, както на психическо ниво, така и на физическо.

8 ми лунен ден се явява първия ден от втората лунна фаза, която завършва с пълнолуние. Образа на пеперудата, на практика във всички митологически системи, е като символ на трансформацията и много точно обрисува характера на деня, защото той се явява първия ден от втората лунна фаза, а кулминацията на тази фаза завършва с началото на пълнолунието.

Ако сравним и двете лунни фази, то първите седем дни от цикъла можем да приемем за периода на какавида, а втората фаза е на самата пеперуда. Пълния потенциал започва да приема реална форма.

Всичко, което е изговорено и направено преди, преминава в изцяло ново състояние. През този период може да попаднете в нестабилно емоционално състояние и да се проявят безпричинни промени в настроението, както и изпадане в крайности.

Това състояние е свързано с преструктурирането на личността или това е времето, в което старите мисловни програми се заменят с нови или се усъвършенстват. Обикновено такива периоди винаги се характеризират със сложни моменти и колкото по фина е настройката, толкова повече може да се възбуди нервното безпокойство.

За това е препоръчително в този ден да си спестите посещенията и престоя в големи и шумни компании. Разбира се не е необходимо да изпадате в крайности и ако ви поканят на вечеря, то не отхвърляйте поканата, ако имате възможност да избирате то по-добре би било да изберете малка творческа обстановка или вечеря с близки и верни приятели.

Най-важното е да сте на място, на което може да има възможно най-малко провокации.

В осми лунен ден се препоръчва да не се подавате на емоционални състояния, като нервност или гняв.

Запазете спокойствие и уравновесено емоционално състояние, а към провокациите се отнесете със здравословна и разумна доза ирония.

Можете да преминете по-лесно през промените, ако проявите готовност да приемете всичко ново и разбира се да имате желание за промяна. Разберете, че всичко което се проявява в живота ви през осми лунен ден е необходимо да се приеме като даденост, като божествен урок, който ви е необходимо да научите. Важно е в този момент да проявите гъвкавост и да спазвате принципа за най-малкото съпротивление, в противен случай може да се стигне до неприятни усложнения, както на психическо, така и на физическо ниво.

Не е препоръчително да се работи с огън и да се пали огън, освен за специални ритуални действия. Необходимо да е да проявите внимание при работа с електроуреди. Като допълнение не е хубаво земята да се обработва, в този ден човек „засява“ в земята зърната на вражда, ненавист, злоба и несправедливост.

В осми лунен ден може да помислите за покаяние и опрощаване на греховете.  Направете анализ на живота си, като преосмислите своите постъпки и поведение, а след това да се постараете да ги подобрите. Извадете всичко лошо от себе си и го пуснете мислено да изгори в огъня, който служи, като стихия на деня. Може да изгорите даже всички ваши проблеми и беди.

Брачен живот и сватби в 8 ми лунен ден: Сключването на брак в този ден е благоприятно само в случай, че съпрузите желаят постоянно нещо ново, през цялото време са отворени за промени и често пътуват. За всички останали случаи периода не е подходящ, тъй като постоянно може да се очаква възникване на конфликти, както и дълги периоди на финансова нестабилност.

Здраве: 8 лунен ден е идеален за приготвяне на лекарства и медикаменти, които съдържат голям брой компоненти. Много астрологични школи, древни и модерни лунари препоръчват в днешния ден да се правят процедури за почистване на отделителната система, а също така и ден за разтоварване на организма.

В днешния ден много ползотворно действат масажите и ароматерапевтичните сеанси. В този период е уязвима периферната нервна система и за това най-добре е деня да премине спокойно и без физическо натоварване.

В езотеричен план: От езотерична гледна точка, това е много важен период. Например в този ден в Тибет се извършват магически ритуали за усмиряване на зли и гневни духове. „Огънят“ на осмия лунен ден е „огънят на пречистването“, ако не се изчисти от старото, човек не може да се обнови, да приеме новото.

Спомнете си какво се казва в библията „Невъзможно е да налееш ново вино в стар мех“. И това е така, защото ако се налее младо вино в стар мех, то все още ферментира и ще пръсне меха. За това няма как да мислим по нов начин, без да сме се освободили от стария.

И затова много мистични училища препоръчват именно в този ден да се практикуват различни техники за освобождаване и пречистване както на физическо, така и на енергийно ниво. В осми лунен ден е подходящо също да се правят всякакви ритуали свързани с почитането на огъня и огнената стихия.

8 ми лунен ден ритуал с водаЛунен ритуал за 8 ми лунен ден:

Практика за деня – Изчистване на греховете със светена вода. Светена вода може да се вземе от храмовете почти всеки ден. Но през годината има дни в слънчевите месеци, когато от всички източници водата става с живителни и лечебни свойства, дори и тази, която тече от чешмата у дома. Разбира се най-полезна вода е тази, която се взима от естествени източници.

В 6 ти ден на всеки слънчев месец е деня на Мъртвата вода, която възвръща целостта на възприятията в света, дори и тези които са разбити на парченца. Тя събира в една система разделените части на на тялото с душата и съединява всичко с духа.

В 7 ми ден на всеки слънчев месец е даден на Живата Вода, която изпълва с енергия и сила, съчетана с Мъртвата вода, се съединява с Духа и влива в нас Живот. Водата от извори и естествени източници, налята в тези дни запазва тези свойства в течение на следващия месец и с нея може да се правят ритуалите в 8 лунен ден, така както и с водата, взета от храма.

Ритуалът е лесен!

Останете сами със себе си и се покайте за грешките и заблужденията си. Изкарайте ги от душата си, усетете върху себе си тежкия им товар.

След това вземете душ, като го направите медитативно,  представяйки си как заедно със сапунената вода се освобождавате от това, което сте осъзнали като грешки и което ви тежи.

След това постепенно излейте върху главата си първо Мъртвата, а после Живата вода, разпределяйки стичащата се от главата ви вода с молитва по цялото тяло.

Смисълът на покаянието е в осъзнаването на грешките и в осъзнатото въздържане от повторението им, винаги когато се появят изкушения.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here