Осемнадесети лунен ден 18 ти ден от лунния цикъл

0
15433

Енергетика на деня: пасивен ден

Щастливо число на 18 ти лунен ден: 9

Стихия на деня: огън

Щастлив цвят на 18 ти лунен ден: зелен, малахитов и изумруден

Камъни: бял ахат, опал, лилав аметист, шпинел

Щастлив ден от седмицата за 18 ти лунен ден: четвъртък

Щастлива посока за 18 ти лунен ден: Юг

Преобладаващи форми: триъгълник, зигзаг, прекъсната линия

Символ на 18 ти лунен ден: Маймуна, Огледало, Лед

Ключови думи: честност, спокойствие, поправяне на недостатъците, изменение към по-добро.

Мото на осемнадесети лунен ден 
„Великият човек се разпознава в детайлите.“

Основни свойства на 18 ти лунен ден: Огледалото не случайно се явява символ на осемнайсти лунен ден. Всичко, което се случва с вас през този ден, свидетелства за състоянието на делата ви към този момент. Самият ден изпълнява ролята на огледало, в което се отразява истинската природа на вашето „Аз“. В известен смисъл всяко събитие само по себе си се явява символ, който ви характеризира като личности. Например, ако в 18 ти лунен ден ви завиждат, това означава, че вие също сте склонни да изпитвате подобни чувства. Не си струва да се възмущавате по повод на случващото се, по-добре внимателно помислете, към кого и защо вие самите изпитвате завист.

Имайте предвид, че през този ден няма случайности, всичко се случва закономерно. Да вземем друг пример. Ако дълго време не сте се захванали да поправите клатещата се етажерка за книги, то бъдете готови именно сега тя да рухне, това е символ на вашия мързел и безотговорност. Ако сте помагали на някого безкористно и искрено, то в този ден доброто се връща към вас и може да очаквате приятни изненади.

Накратко, „огледалото“ на 18 ти лунен ден ви показва всички ваши положителни и отрицателни черти. И след това, както се казва, „не бива да обвиняваме огледалото, ако образа е крив.“

Някои астрологични школи интерпретират 18 ти лунен ден не съвсем правилно. Събитията през този ден изобщо не са кармични следствия на предишни постъпки, те не са акт на „възмездие“, а техни символи. Те по правило не приключват трагично и нямат дълготрайни последствия.

Падналата етажерка за книги няма да затисне никой и няма да се разпадне на парчета, тя само напомня за това, че отдавна е трябвало да се погрижите да я поправите. Главното е правилно да разбирате събитията, трезво да гледате на случващото се и да си направите съответните изводи.

Сега всичко се случва не за да ви накаже, а за да ви накара да се замислите за собственото си поведение и черти на характера си. Следващата стъпка би било хубаво да е опита ви по някакъв начин да коригирате необходимото.

Осемнайсти лунен ден би следвало да се разгледа като урок, предназначен изцяло за вас и от това, колко точно и бързо го усвоите, зависи по-натаъшния ви живот. Накратко, ако вие отново закрепите етажерката за книги някак си, то скоро тя пак ще падне, а последствията може да бъдат много по-неприятни. Образно казано, сега ви „намекват“, а ако не разберете намека, утре ви наказват по пълна програма.

Проявете през този ден максимална наблюдателност и съобразителност. Тибетските астролози смятат, че 18 ти лунен ден е изключително опасен период.

Те настоятелно препоръчват да се въздържате от погребални обреди, ритуали и панихиди. Това е достатъчно пасивно време, в което активните действия се допускат, но не се препоръчват. По-добре е да реагирате на случващото се спонтанно и гъвкаво. Ако ситуацията изисква вашето участие, действайте, но не проявявайте инициатива.

В никакъв случай не се опитвайте по какъвто и да е начин да проявявате самонадеяност и егоцентризъм, последствията може да се окажат много неприятни. Може да загубите авторитета, работата си, уважението на околните или да се скарате с някого. Проявете търпение и великодушие, помнете че на практика всичко през този ден е малко „извън него“. Бъдете внимателни, за да не станете причина за възникване на скандал.

Помнете: Всичко, което се случва с вас е вследствие на разгръщане на вътрешния ви свят навън. Причината за неуспехите се крие не в околните, а във вашето неправилно възприятие на реалността. Когато промените съзнанието си, всичко около вас се променя.

Ако си мислите, че живеете в ада, то би било хубаво да осъзнаете, че този ад се намира вътре в душата ви. Внимателно слушайте, какво ви говорят. Анализирайте думите, казани по ваш адрес, но не ги приемайте като ръководство за действие.

Социално влияние в 18 ти лунен ден: Опасно. Обостря се усещането за подчиненост на собствените и чуждите несъвършенства. Голямо влияние има върху настроението. Денят е хубав за хората с актьорски  талант.

Брак и сватби в 18 ти лунен ден: Сега е желателно да се въздържате от сключване на брак и сватбено тържество. Това е период на съзерцателност и наблюдение, а не на активни действия, особено тези отговарящи за създаване на семейство. Не бързайте да се свързвате в брак.

Здраве в 18 ти лунен ден: Много полезни са в този период билковите чайове към които са добавени куркума и канела. Специално внимание обърнете на състоянието на кожата си, направете леки масажи с ароматни масла и сандалово дърво. Освен това сега е благоприятно време да направите маска на лицето, да се погрижите за кожата си ползвайки лосиони, компреси и билкови вани. Ако в осемнадесети лунен ден сте на море или работите на открито, бъдете внимателни, изключително чувствителната в този период кожа може лесно да получи изгаряния от преките слънчеви лъчи. Постарайте се повече да седите на сянка или ползвайте специални кремове.

Медицинско влияние: Необходимо е да обърнете внимание на бъбреците, в този ден те отслабват. Възможно е да се по явят кожни заболявания, да се открият скрити рани (необходимо е да сте много внимателни с всяка диагноза и лечение).

Ако се случи нещо подобно, това означава, че човекът е нарушил закона на космическата еволюция. През този ден се препоръчва почистване на кожата, масажи, бани, процедури за подмладяване, парни бани, по-малко сън, тъй като може да се почувствате дискомфортно.

Употребата на месна храна не е желателна през този ден. Препоръчва се консумацията на орехи, повече растителни масла (в това число и като масло за масаж). В този ден се раждат хора с актьорски талант, основно комедиен, всичко водещо до абсурд те могат да преобърнат с главата надолу.

Това са хора без „жезъл“, които могат да си сложат короната на сътворението и това да доведе до много неприятности в живота им, могат да стигнат до пълен цинизъм и разрушение. Често се заплитат в своите илюзии и започват да не щадят нито правите, нито виновните.

Възвишените хора, т.е. индивидите които вървят по пътя на висшите ценности, за тях е характерен типа на чистото огледало, могат да възпроизведат мистерията на Хануман, чиято задача е да служи на високите идеали, това са съзидателни личности, способни на саможертва, на подвиг, при което да останат скромни и незабелязани, лечители.

Влияние върху зачеването: Детето заченато в този ден може да е болнаво, но го очаква богатство. То е умно и трудолюбиво. Тези хора уважават другите. Главното е да не давате възможност на детето да се надценява, в противен случай го очакват край на илюзиите и самота.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here