Дванадесети лунен ден 12 ден от лунния цикъл

0
19187

Енергетика на дванадесети лунен ден: пасивен ден

Щастливо число в 12 ти лунен ден: 3

Елемент на деня: Дърво

Подходящ цвят за 12 ти лунен ден: син, небесно синьо, морско синьо и лазурни.

Медитация: Вода

Камък на деня: лазурит, жълт корал, седеф, розова перла

Част от тялото: сърце

Щастлив ден от седмицата за 12 ти лунен ден: петък

Щастлива посока в 12 лунен ден: изток

Преобладаващи форми в дванайсти лунен ден: вертикално и вертикален правоъгълник

Символ на 12 ти лунен ден: Магическа Чаша, Череп, Сърце, Светия Граал.

Ключови думи: среща с истинската си същност, избор между материалния и духовния свят, постигане на чувство за единство със сътворението, загриженост за благополучието на другите, благодарност, мъдрост, възстановяване на взаимоотношенията и разбирателство.

Основни свойства на 12 ти лунен ден – Това е ден за натрупване на мъдрост и постигане на вътрешен мир. Луната помага на човека да се издигне над ежедневните неща и да проумее взаимовръзката на всички неща във Вселената. В този ден може да се осъзнае доколко съдбите на всички хора са вплетени в една единствена нишка на живота. На всички нас ни се дава още един шанс да се докоснем и натрупаме по-голям духовен опит, който е необходим за трансформацията.

12 ти лунен ден – ден за милост и състрадание, включително и космическа енергия на любовта. Този лунен ден е създаден, за да ни даде възможността да помислим повече за душите си. Желателно е да се посети църква, храм, вашия духовен учител или водач. Ако не сте вярващ, може да се разходите до брега на река или да си направите разходка в планината, където може да усетите връзката с природата и Вселената.

в 12 тия лунен ден пред хората се отваря врата на рая и може да чуете гласа на боговете. Именно днес може да бъдете възнаградени за вярата си. Дори и да не сте религиозен човек, то днес може да опитате да се помолите за помощ на „нещото“, което е с нас и сами да видите резултатите. Не е важно на кой бог и на какво се молите, важно е как се молите. Отворете сърцето си за божественото и ако искате може да направите живота си малко по-лесен.

Ако не знаете молитви, то може просто да спрете за малко, да се заслушате и да чуете как вашето сърце бие в синхрон с Вселената.

Без значение дали в храм, църква или просто сред природата, без значение дали сте вярващ или не, без значение дори, колко тежък ви се струва живота, докато сте в контакт с божественото може да изречете следните думи, без значение дори дали вярвате в тях, важното е да са чисти истински и от сърце.

„Благодаря ти Господи, за всичко добро и лошо, което ми се случва, защото знам, че това е моя път и това е най-добрия начин да извървя пътеката си . Благодаря Ти за това, че съм тук и имам възможността да се уча и да придобивам опитности. Благодаря Ти че съм, че съм жив и здрав ! Благодаря Ти Господи ! Амин“

12 ти лунен ден е щастлив и носи късмет на тези, които могат да благодарят на висшите сили за благата, които получават. Помислете за хората, които са нещастни, които са инвалиди или са не излечимо болни. Ако ви харесва може да се помолите за тях и ако имате възможност, може да им предложите помощта си.

Може да благодарите на Всевишния, за това, че на вашата улица, във вашия блок и вашия дом не е толкова тежко, колкото на някой, който живее на вашата улица, а дори и във вашия блок. Така или иначе нещастни хора има навсякъде. В този период не е нужно да бързате и да се напрягате, би било хубаво всичко да се случва по естествен начин, в точното време и с точните хора. Периода не е благоприятен за каквито и да е пътувания, дори и до близки на вашия град свети места.

Помислете за хората около вас и ако ви харесва, може да им поблагодарите за това, че именно те са с вас и за всичко, което правят или не правят за вас. Не забравяйте, че ако се скарате или разсърдите на някой в дванайсти лунен ден, то това може да продължи много дълго. Не се съжалявайте за каквото и да било, а се опитайте да видите хубавите неща, които са около вас и благодарете, и се радвайте, че ги имате.

Дванайсти лунен ден е изключително добър за сключване на брак, защото е ден на милосърдие и състрадание. Чувствайте се свободни да изразите своята любов и загриженост.

Правете добро на близките си, подарете им подаръци, давайте милостиня, особено ако ви помолят за това, възстановете прекъснатите отношения. Но не позволявайте да ви командват. Потокът на любовта, направляван от лунните вибрации, може да провокира чувство на влюбеност.

Това е време за уединение, да се погрижим за себе си. Отделете поне малко време и останете насаме със себе си. Не бива да се сърдите на другите, защото помирението след това, може да се окаже трудно. Би било хубаво емоции, като ненавист и злоба да ги оставите в килера поне днес.

Не се самосъжалявайте и не плачете за себе си, защото изходът от такива състояния би бил труден. Дванайсти лунен ден ни дава сила и мъдрост да се справим с негативните емоции и да бъдем по стабилни в духовен план. На чуждите проблеми обръщайте внимание само, когато човек има нужда от помощ и се обърнал към вас за съдействие.

Не помагайте просто за спорта и не се натискайте да помагате на хора, които сами не си помагат. Възможно е чрез определени изпитания съдбата да е поставила човек в ситуация, с която сам може да се справи. Може да дадете съвет или мнение, но не настоявайте да се изпълни, нека човека сам прецени, кое е най-добре за него.

Постарайте се да осъзнаете, че с едната ръка взимаме от Вселената, но с другата е необходимо да даваме. Вселената е добре настроена към нас и това го потвърждава с подаръците, които ни прави, без да очаква да й дадем любовта си. Така би било хубаво да правим всички, които сме на гости на този свят.

Родените в този ден винаги са готови да се притекат на помощ. Принципно не са конфликтни личности и обичат мира и хармонията в житейския си път. Срамежливостта им доста често затруднява комуникацията с тях, но въпреки това винаги са очарователни.

Социално влияние: Добро, спокойно, мирно. Ден за проявяване на милост и състрадание, в това число и космическата енергия на любовта. От една страна символизира любовта на човека към Бога, като източник на единството от което е създаден, а от друга любовта на Бога към творението си. Това е един от дните, в които молитвите се сбъдват. Подходящ ден за получаване на откровение.

Битово влияние: Негативно влияние върху материалните цели, като търговия, трупане на богатство, хазартни игри и други. Неутрален по отношение на любовта и брака. Много спокоен ден изпълнен с мъдрост. Много добър ден за работа в градината. Това е период на визуални и астрални образи свързани с водата, която спомага за пречистване на мислите. Този ден е за раздаване на подаръци, да се освободите от някои вече ненужни за вас вещи, като ги дарите, за раздаване на милостиня, особено ако ви молят за това. Старите предания гласят, че този които не е милостив на този ден, може сам да се лиши от милостиня.

Мистично влияние: Ден за състрадание и милост, подаръци, милостиня и други. Не бива да се сърдите и да се карате, да нагрубявате. Ден за уединение, спокойствие и любов към всичко, което ви заобикаля. Ден за молитва, уединение, да се погрижите за себе си, снизхождение, алтруизъм, но не бива да се отпускате и да плачете. Сръдните и сплетните са противопоказни.

Медицинско влияние: Заболяванията днес, често водят до фатален край поради липса на вода в организма. Би било хубаво през този ден да си направите разтоварване на организма и да приемате само сокове от плодове и зеленчуци или най-малко те да бъдат повече през днешния ден.

Пийте повече вода и внимавайте с храната, която приемате, по-малки количества и добре сдъвкана храна е по-добрия вариант.

Препоръчително е да се приемат различни сокове, но не от ябълка, тъй като тя е символ на обогатяване. Деня е подходящ за прочистване на горните дихателни пътища, сърцето и белите дробове. Не претоварвайте сърцето с емоционални и физически дейности.

Лоши знаци в 12 ти лунен ден са счупване на посуда и разливане на течности, това е знак за страдание и самота.

Родените днес са милостиви и добри хора.

Ако днес се зачене дете, то ще пие до дъно от чашата на страданието. Може да бъде много нещастно или чрез страдания, да учи уроците си и да се изчиства. Има силна интуиция и може да има лечителски способности. Част от тези деца стават монаси.

Брачен живот и сватби в 12 ти лунен ден: Дванайсти лунен ден е един от най-добрите дни за сключване на брак, от който може да се очаква развитие на духовните отношения между съпрузите.

В този период се препоръчва сключването на брак да бъде между дълбоко вярващи хора, както и между хора чиито житейски идеали са милост, състрадание, любов и вяра в божествения произход на човека. Бракове по сметка и такива, в които материята е на пред план, по-скоро може да бъдат неуспешни. Това е най-добрия ден от целия лунен месец за извършване на тайнството на венчавката.

Семействата създадени в 12 лунен ден са с перспектива за щастливо развитие, защото те най-рядко завършват с развод. За това, ако имате желание в семейството ви да царува мир и любов, то този ден е идеалния за вас. Помнете, ако в този ден между влюбените се случи кавга или скандал, то това е тревожен знак – някой от вас не е искрен в чувствата си. Необходимо е още веднъж да проверите отношението си един към друг.

Здраве: В този ден е изключително полезно да се занимавате с хата йога, както и всякакви психофизически практики от източните езотерични школи и системи. Особено внимание е необходимо да се обърне на работата на сърцето. В дванайсти лунен ден би било хубаво да не натоварвате с тежки тренировки и да се пазите от нервни кризи и стрес. Полезни са всякакъв вид медитации. Дори може да се подложите на лек масаж и леки разтоварващи процедури.

Езотеричен план на 12 ти лунен ден: Дванайсти лунен ден е идеалното време за всякакви практики свързани с уединението, обети за мълчание и дълбоки медитации. Благоприятства също молитвени практики и пеене на псалми.

Лунен ритуал за 12 лунен ден:

Практика за деня: Осъществяване на първата заявка. Изпълнението на първоначалното ви желание, ви трансформира през този ден и ви дава възможност да се обърнете към Висшите сили с най-важната за вас молба.

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here