Двайсти лунен ден 20 ти ден от лунния цикъл

0
17639

Енергетика на деня: пасивен ден

Щастливо число на 20 ти лунен ден: 2

Стихия на деня: земя

Щастлив цвят на 20 ти лунен ден: син, индиго,  ултрамарин, метличина и сапфир.

Камъни: червен яспис, планински кристал

Щастлив ден от седмицата за 20 ти лунен ден: събота

Щастлива посока за 20 ти лунен ден: Югозапад

Символ на 20 ти лунен ден: Извисяващ се Орел, Муза

Ключови думи: осъзнаване на целите, поглед на живота от висотата на птичи поглед, корекция, разбиране на това, че нищо не е случайно, активна жизнена позиция, преодоляване на съмненията.

Потенциал за развитие и основни свойства на 20 ти лунен ден: Ден за преодоляване на съмненията. Сега не бива да се преуморявате и да жертвате каквото и да е. Необходимо всичко да се случва по естествен път, без особени усилия.

Луната е намаляваща – в този период на Луната се понижава жизнеспособността на организма, ставате по-малко активни, бързо се изморявате, а реакциите ви се забавят, затова в този период следва да се занимавате с рутинни дейности, които не изискват особени усилия.

В периода от пълнолуние до последна четвърт на луната всеки процес е насочен към сполучливо завършване. По-голяма част от необходимото е свършено, сега остава само до края да използвате ресурсите и да завършите започнатото.

Може да започнете само това, което е възможно да завършите до новолуние, началото на всичко останало оставете за следващия Лунен цикъл. Периода на намаляващата Луна образно казано отдава частица от себе си на жените, намалявайки тя споделя своята мистична сила, хората усещат прилив на енергия и сила.

Но колкото по-малък става лунния сърп, толкова по-малко активен е човек. Като че ли някаква умора се излива от някъде. Но въпреки това в този период е добре да започнете диета и упражнения за отслабване, тъй като силите ви са все още много и физическото натоварване няма да доведе до изтощение.

Освен това, при намаляваща Луна организма активно губи течности и се освобождава от токсини. Погрижете се да компенсирате загубите с богати на минерали напитки. Ограничете калориите, откажете се от тестени сладки храни. Благоприятно действат фитотерапията и дихателната гимнастика.

Хранете се както обикновено и следете за качеството на храната. След 17 часа не е желателно да се храните. Препоръчително е да правите ежедневен масаж с масла, способстващи за освобождаване на организма от шлаките.

Образно казано двадесети лунен ден е време за „висок полет“,  когато имате възможност да погледнете преминалия лунен месец от високо, да осъзнаете вътрешните си връзки, да разберете че нищо не е случайно – всичко е закономерно и произлиза едно от друго.

Този период е предназначен за активни, решителни и пробивни действия. Символа на Орела означава, че сега можете да се издигнете много високо и чисто и просто да „прелетите“ над жизнените прегради. Но за това е необходимо да осъзнаете връзката между вашите проблеми и целия заобикалящ ви свят.

Не случайно великите духовни учители казват: „Гледайте не вещите, а връзката между тях, и тогава ви се открива истината.“

20 ти лунен ден ви дава тази възможност да проследите връзката между случващите се събития. Тези, които съумеят да се възползват от дадения шанс, получават много не само в духовен, но и в материален план. Стъпката в небето винаги започва със стъпка в пропастта, стъпка в неизвестното, стъпка в смъртта. Така например превръщането на гъсеницата в какавида се възприема като смърт, а в действителност това е пореден етап от нейното развитие, метаморфоза, след която се превръща в пеперуда и от „родена да пълзи“ се превръща в жител на небето, придобива способността да лети. Не случайно във всички мистични школи, без изключение, посвещението винаги е смърт, новодошлия умира за този живот и се ражда за друг.

В двадесети лунен ден на първо място е необходимо да преодолеете страховете си и да не се страхувате да тръгнете към неизвестното. В крайна сметка този, който отива в неизвестното, никога не знае дали ще се върне или не. Страхът е най-големия и сериозен противник в този лунен период, и ако искате да постигнете успех необходимо е задължително да се освободите от него.

Също толкова важно е да разберете, че не бива да потискате страха, защото по този начин той просто отива в дълбоките слоеве на подсъзнанието, но все едно, остава. Би било хубаво да го промените, да го превърнете от враг в приятел. Луната в 20 ти лунен ден ви дарява с много енергия, която е необходимо да употребите за преобразуване на личността си, за духовно израстване.

Много астрологични школи препоръчват в този ден да се започне строителство, да се постъпва на отговорни длъжности, да се вземат важни решения. По природа това е изключително комуникативен период, който е най-добре да използвате за нови запознанства, приятелски връзки, посещения при приятели и т.н. Но сега, както казахме по-горе, е необходимо е да обръщате внимание не на думите, не на самите хора, а на връзката между тях, и тогава пред вас се разкриват тайни, дълбоките пластове на човешкото общуване, още по-красноречив и искрен, отколкото сънищата.

Вторият враг в 20 ти лунен ден е арогантността, завишената самооценка, незачитане на околните. Този, който се държи по този начин, рискува да падне от високо, т.е. да се лиши от всичко, което е придобил предишните лунни дни. Самото падение за човека се оказва изключително жестоко, последствията от него влияят много дълго време.

Днес избягвайте кавгите с приятели. Тайната на процеса сега се крие в това, че в отношенията между хората в този ден се наблюдава верижна реакция, тъй като всичко в света е взаимосвързано. И ако днес се прекъсне нишката на едно място, то подобен ефект може да се очаква и на друго място. Това е като с плетените дрехи, ако дръпнете само една единствена бримка, може да разплетете цялата дреха.

Затова на всяка цена запазете приятелските отношения с всички. Ако се случи да започнете нови отношения с някого, то подобна връзка продължава много дълго и е изключително стабилна.

Опасни за 20 ти лунен ден са гордостта, високомерието, сприхавостта.

Социално и битово влияние на 20 ти лунен ден: Благоприятен ден, особено за целеустремените, пълни с идеи хора. Ден на лидерите и ораторите. Хубав ден за почти всяка работа. Успешен за всичко, освен за скучните, „необходими“ задачи.

Брак и сватби в 20 ти лунен ден: Този лунен ден е благоприятен за създаване на нови контакти и връзки и за това, той идеално подхожда за сключване на брак, особено за тези партньори, които са уверени в своите отношения на сто процента.

Изключително благоприятен период за създаване на семейство между партньори, които се занимават активно с духовни практики. Подобен съюз много бързо дава положителни резултати. Хармоничното съчетание на женската енергия Ин и мъжката Ян, „възвисява“ семейството над ежедневната суета и способства за скорошно достигане до просветление на партньорите.

На хората със силна ориентация към социален живот не се препоръчва да сключват брак, тъй като в семейството няма да има взаимно разбиране.

Значение за родените в 20 ти лунен ден: Често хората родени в този лунен ден са творчески личности. Изключително горди и често недостъпни. Понякога псевдо-авторитети. Родените в този ден живеят в постоянно очакване на поета, склонни са към астрални пътешествия. Повечето от родените в 20 ти лунен ден са хора отшелници, склонни да жертват себе си заради каузата. В най-лошия случай проявяват тенденция да се считат за повече от другите, в лошия смисъл, може да станат лъже-учители и диктатори.

Здраве в 20 ти лунен ден: Най-уязвима част от тялото в този лунен ден се явява горната част на гърба. На тези, които се занимават усилено с културизъм, тежка атлетика или бойни изкуства, се препоръчва да се въздържат от големи натоварвания в тази област. По-добре е да работят с друга група мускули.

Най-полезни сега са упражненията изпълнявани с партньор, а в идеалния случай, колкото повече хора, толкова по-добре. По тази причина се препоръчват занимания с колективен спорт – футбол, волейбол, баскетбол и т.н. Някои астрологични школи съветват да се проведат очистителни процедури, тонизиращи масажи, а в частност масаж на гърба.

Екипа на LunenKalendar.bg ви пожелава успешен и ползотворен 20 ти лунен ден !

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here