Десети лунен ден 10 ти ден от лунния цикъл

0
16841

Енергетика на 10-ти лунен ден: aктивен ден

Щастливо число на 10-ти лунен ден: 1

Стихия на деня: Вода

Части от тялото: Кости, гърди

Камъни за 10-ти лунен ден: кехлибар, уваровит, оливин-берил, оникс

Щастлив цвят за 10-ти лунен ден: Жълт, златен, кехлибарен, лимонен, шафран и охра.

Щастлив ден от седмицата: Сряда

Щастлива посока за 10-ти лунен ден: Север

Символ на 10-ти лунен ден: фонтан, извор

Ключови думи за 10-ти лунен ден: Семейство, традиции, строителство, градинарство, сплотеност, патриархат, заздравяване на родовите връзки, търсене на източниците на своите корени.

Основна характеристика и потенциал за развитие в 10-ти лунен ден: Фонтанът е свързан с постоянно преизпълващата човека енергия и напомня за духовна самостоятелност.

Този лунен ден е свързан с всичко, което така или иначе има отношение към традициите, затова би било хубаво да го посветите на семейството, да си организирате срещи с близки и далечни роднини, да поговорите с приятелите на семейството.

Много астрологични школи вярват, че започнатите в този лунен ден пътешествия, непременно завършват успешно. А ако по време на пътешествието се запознаете с някого, то познанството вероятно прераства в силно приятелство. Всичко, което започва в този лунен ден се свързва с традициите. Например, ако желаете да въведете в семейството традицията всяка сутрин да отделяте време за гимнастика, то е необходимо да започнете точно в този лунен ден и да не прекъсвате до следващия десети лунен ден. Ако постъпите по този начин, то никога няма да промените своите навици.

В 10-ти лунен ден е много хубаво да започнете строителство на семейно жилище. Строежът би бил успешен и бърз, а животът в такъв дом – весел и радостен. Вярва се, че дом построен в това време, се явява талисман, който пази дома и хората в него.

Десети лунен ден е времето, в което се активира мъжката енергия. Затова се смята, че този ден се явява ден на основателите на рода. По тази причина много астролози съветват сега да отидете на църква и да почетете починалите роднини. В 10-ти лунен ден са много опасни семейните кавги и конфликти.

Необходимо е да ги избягвате с всички възможни средства. Бъдете търпеливи, не се страхувайте да направите компромиси, в противен случай конфликтите възникнали между членовете на семейството в този период, остават много дълго в семейството, образно казано „пускат корени“.

Хубаво би било да посветите този лунен ден на историческите науки, да научите повече за миналото на семейството си, града, областта, страната и народа си или на планетата земя, като цяло.

Фонтанът е свързан с постоянно преизпълващата човека енергия и напомня за духовна самостоятелност.

Денят е свързан със зачитане на собствените традиции, самовглъбяване, включване на кармичната памет. В този ден се появяват тайни източници на знания. Понякога е възможно да правите нещо несъзнателно.

Социално и битово влияние на десети лунен ден: Изключително благоприятен ден за всичко, което искате да направите с близките си, новите запознанства са добри и полезни и за двете страни. Всичко, което правите, върви с лекота. Не се препоръчва в 10-ти лунен ден да прекъсвате отношения, особено делови.

Семеен ден, хубаво е да сте със семейството си, да си почивате, да поканите роднините си на гости или пък вие да ги посетите. Леко вървят ремонтните работи или строителството на нов дом. Успешно може да продадете или да купите. Не се препоръчва да пътешествате.

Семействата, в които се е съхранила патриархалната традиция би било хубаво да посветят този ден на изучаване на родословното дърво, разкази за историята на рода, да разгледат семейните албуми. Това е идеално време за засаждане на семейната градина. Плодовите дръвчета посадени сега, след това дават богата реколта, а самата градина се запазва много дълго време. Десети лунен ден е ден за отдих.

Влияние на родените в 10-ти лунен ден: Десети лунен ден дава на родения популярност и дълги пътешествия. Дава задачата да работи с мистичното, понякога това влияние изглежда като подсъзнателно напрежение. Хората родени в 10-ти лунен ден придобиват нови източници на енергия за себе си, много хора се обръщат към тях за помощ, като източник на сили. Тези от тях, които тръгнат по низшия път и са користни, повърхностни често страдат от ракови заболявания, мъжете от заболявания на простатата.

Влияние върху зачатието: Детето заченато в 10-ти лунен ден е свързано с вашия род, с кармата на народа и родината. Духовната поддръжка на предците му е осигурена. Пътешественик.

Брак и сватби в десети лунен ден: 10-ти лунен ден е изключително благоприятен за сключване на брак, при това за всички. Семейството създадено в това време е такова, каквото искате, единственото, което в него е точно и непременно са родовите традиции. А доколкото 10-ти лунен ден е свързан с традициите, вие имате шанса да създадете нов род, с предаваните от поколение на поколение семейни традиции, реликви и родословие.

Отличителна особеност на партньорите сключващи брак в този лунен ден се явява голямото количество деца. Необходимо е да знаете, че ако още от самото начало в семейството не възникнат традиции и не бъде заложен фундамента на взаимното разбиране и любовта, такова семейство много бързо престава да съществува, увяхва като дърво, чиито корени са постоянно разяждани от червеи.

Помнете, основната сила на рода е любовта, а не жестоката дисциплина. Само любовта може да ви помогне да поддържате семейните традиции.

Здраве в 10-ти лунен ден: Астролозите от европейските астрологични школи настоятелно препоръчват в този лунен ден да започнете оздравителни програми, които с времето е необходимо да се превърнат в навик. Преди всичко посветете този ден на семейни занимания с физкултура, походи в гората, на реката, съвместни маратони и т.н.

Всички оздравителни семейни мероприятия в десети лунен ден ви носят фантастичен ефект и способстват за укрепване на семейните отношения. В семействата, в които всички се занимават със спорт или някакви оздравителни програми, по правило никой на практика никога не боледува.

Медицинско влияние в 10 ти лунен ден: На всички болни им е по-леко в този ден, дори и на безнадеждните.

 

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here