Четвърти лунен ден 4 ти ден от лунния цикъл

0
16660

Енергетика на четвърти лунен ден: пасивен ден

Щастливо число на 4 ти лунен ден: 4

Щастлив цвят на 4 тия лунен ден: зелен, изумруден

Медитация: глас

Камъни: сардоникс, зелен нефрит, амазонит,

Част от тялото: гърло, ларингс

Щастлив ден от седмицата за 4 ти лунен ден: четвъртък

Посока на 4 тия лунен ден: югоизток

Символ на деня: дървото на познанието, избор между доброто и лошото.

Ключови думи: информация, адекватни реакции, избор, анализ на настоящето

Характеристика и потенциал на 4 ти лунен ден: Символ на четвърти лунен ден е дървото на познанието, а това прави деня подходящ за получаване на информация и знания от всякакъв и по всякакъв начин. Именно в този ден пред вас може да се разкрие истината за реалното ви положение към този момент, както и истината за всичко, което ви заобикаля.

И знаете ли с какво може да се сблъскате днес? Разбира се със себе си и това, което сте в действителност.

В четвърти лунен ден Луната е като огледало и показва реалността, такава каквато за вас самите, а също така и за всички останали, около вас и никой, и нищо не може да се скрие под каквато и да било маска.

Независимо от това, дали сте преуспяващ бизнесмен или просяк, спортист или учен, в този ден се сблъсквате с истинското АЗ и то без никакви маски.

Четвърти лунен ден се възприема различно от хората, едни смятат, че е добър ден, а други вярват, че е лош. Истина е че денят е такъв, каквито сме ние самите и ни показва истинската ни духовна същност, отразявайки действителните ни взаимоотношенията с най-близките за нас хора.

Най-съществения въпрос днес е, страхуваме ли се да се срещнем със самите себе си или това ни се струва изненадващо интересна и дори привлекателна идея. За да не се страхувате от тази среща е много важно да успеете да определите в душата си границата между добро и зло, бога и дявола, и еднозначно да осъзнаете своето място между тях. 4 ти лунен ден е ден на избора.

Можете да насочите получените знания към съзидание или разрушение. А от това, какво избирате, изключително много зависи в каква насока протича целия лунен месец. Ако 3 ти лунен ден бе ден за активни действия, то 4 ти лунен ден е ден за тяхното укрепване.

Продължете да се движите напред, но същевременно внимателно анализирайте, дали не сте се отклонили от пътя, дали не сте допуснали някоя грешка. Не всичко е загубено, днес все още могат да се правят корекции и поправки на мислите, действията и ситуациите.

И по-добре е да го направите сега, а не в 30 – тия лунен ден, когато може с разочарование да разберете, че месеца вече е минал и е късно да се поправя, каквото и да било. Четвърти лунен ден предоставя уникалната възможност да видите, как света реагира на вашите действия извършени в първите три лунни дни. И най-вероятно сте в състояние, да разберете как да се впишете хармонично в заобикалящата ви среда.

Този период ви дава възможност, както никой друг, да се „впишете“ по най-добрия начин в ритмите на Вселената. Сега имате възможността да намерите своя път, да откриете отговорите на много въпроси, които са ви измъчвали и не са ви давали покой.

Разбирате най-накрая доколко избрания от вас път е добър за вас, действително ли избраните от вас цели си заслужават усилията да продължите напред към реализирането им. Работата е в това, че голяма част от нашите желания и цели, които мечтаем да осъществим, всъщност не са ни необходими, а са по-скоро наложени от социума.

Стремейки се да реализираме в живота си мечти и желания, които са чужди на истинската ни същност, ние го правим напълно безсмислено. Преследвайки миражи, не разбираме че ни е необходимо просто да се върнем у дома, при себе си, в истинското царство на своя дух, своето божествено призвание.

В 4 ти лунен ден, по правило, нищо не се променя, нито към по-добро, нито към по-лошо, всичко се оставя така, както е.

Този период се отличава със стабилност и равновесие. Градинарите в този ден е по-добре да не се занимават с подрязване, кастрене и резитба на растенията, тъй като е възможно сериозно да се наранят.

Тибетските астролози вярват, че 4 ти лунен ден е много подходящ за работа с дърво, било то художествена резба на дърво или поставяне на дървена дограма.

Според християнската религия в 4 ти лунен ден човека е бил съблазнен от дявола: и именно в този ден Адам и Ева са направили грехопадението си. Християнската вяра съветва своите последователи именно в този ден да бъдат изключително внимателни и предпазливи и да се пазят от всякакъв вид съблазън и изкушения.

В днешния ден решенията на важните въпроси не се взимат по първо впечатление, а въз основа на интуицията и следвайки вътрешния си глас. Днес в съзнанието, могат да се повят мисли за вашия живот, приятелите, роднините и въобще всичко, което е свързано с живота. Би било хубаво да си спомните за духовността и безсмъртието на душата.

Ако подобни абстракции ви дразнят, то помислете за роднините и близките за вас хора, за това как се развиват отношенията ви с тях, какви чувства предизвиква вашето общуване.

Понятието „работа“ не подхожда много на 4 ти лунен ден. Отдайте се на безделие и съзерцание. Молете се и медитирайте. Планирайте деня за общуване със семейството и фамилията, приятели родственици. Не взимайте прибързани решения и по възможност избягвайте действия под емоционално влияние. Луната предупреждава, че именно днес сме изправени пред изкушенията на дявола.

Социално влияние на 4 ти лунен ден: Неподходящ за групови занимания. За всичко останало е неутрален. Неблагоприятен знак е да ви се заплете косата или да оплетете конци. Този ден е по-добре да прекарате в уединение и да се стараете да не вземате прибързани решения, необходимо е първо да обмислите добре всичко.

В този ден е добре да отделите време за пеене на мантри и свещени химни. Противопоказна е груповата работа, не бива да се късат цветя и да се режат дървета. 

Хубаво е в този ден да се помотаете, да се разходите в парка, да се отпуснете малко края.

Ако в нощта преди този ден сънувате конци или ви се заплете косата, то е необходимо да се откажете от намисленото.

Влияние върху родените в 4 ти лунен ден: Всичко зависи от възпитанието и наследствеността. Основният им недостатък е егоизма, той се проявява преди всичко като защитна реакция. Хората родени в този ден носят със себе си някаква тайна, възможно е дори те самите да не я разбират. Те са носители и на някаква космическа тайна, желателно е всеки да разгадае за себе си тази тайна с помощта на интуицията си.

Влияние на зачатието в 4 ти лунен ден: Ден за раждане на рода. Възможно е в семейството ви да се върне някой от предците ви. Ражда се нежно дете, но може да израсне лентяй.

Четвърти лунен ден дава шанс на бизнесмените внимателно да проанализират започнатите във втори и трети лунен ден финансови дела, да намерят къде са слабите места и да ги отстранят. Много добро време за събиране, съхранение и обработка на нова информация. Например, добре е да прегледате каталозите или рекламните проспекти и да набележите, може би някъде има някаква техника, която може да облекчи труда ви или да увеличи ефективността на работата ви.

Това е време за рационализация на бизнеса. Би било хубаво в този лунен ден да направите всичко необходимо за да повишите ефективността на бизнеса си, за да оставите конкурентите си за дълго време на „опашката“.

В този лунен ден не бива да жалите време и пари за увеличаване на производителността на предприятието си. Тибетските астрологични школи вярват, че четвърти лунен ден е много добър за провеждане на търговски операции.

Брак и сватби в 4 ти лунен ден: Четвърти лунен ден не е от най-благоприятните дни за бракосъчетание, предложение за брак и създаване на семейство. По възможност отложете тази стъпка за друг период, като 12 ти, 16 ти или 17 ти лунен ден.

В противен случай може да се очаква семейните отношения да се реализират двойнствено, като това може да бъде причина за неразбирателство, липса на желание за компромиси, които да удовлетворява желанията и стремежите на двойката. Възможно е също и двамата партньори да променят първоначалните си възгледи и намерения и така брака винаги да бъде на ръба.

За влюбените и сгодените двойки, този ден е подходящ за равносметка, полезно е през този ден още веднъж претеглят на везните всички „за“ и „против“ тяхната връзка и евентуално бракосъчетание и тогава да вземат важни, съдбовни решения.

Здраве в 4 ти лунен ден: В четвърти лунен ден най – уязвими са гърлото, шията и шийните прешлени, за това е препоръчително в днешния ден да се пазят и да се натоварват възможно най-малко. В случай на съмнения за смущение в тези области, профилактично може да посетите личния си лекар или консултант по алтернативно здраве.

Ако работата ви е свързана с голям престой пред компютър, то в днешния ден би било хубаво да си почивате повече и дори да се поглезите с масаж на врата, ако нямате възможност, може да направите малко здравословни упражнения за раздвижване на областта.

По отношение на физическото здраве четвърти лунен ден е особено неблагоприятен за хората, на които работата им е свързана с много говорене, като учители, лектори, оператори в кол центрове, оратори и др. За вас този ден е препоръчително да отделите за почивка, в случай че това е невъзможно и въпреки всичко се налага да говорите много, то би било хубаво да пиете по-често топъл или горещ чай и да не претоварвате гласните струни.

В случай че в четвърти лунен ден се появят болки в гърлото или в областта на шията, това е подзказка, че се движите в неправилната си житейска посока. Може да направите разбор на деня и да се огледате за допуснати грешки, ако не ги откривате тогава прегледайте целия си живот и се опитайте да намерите сферата, в която все още се държите по консервативен начин и водите закостенял начин на живот. Опитайте да поправите грешките си и ако е необходимо потърсете помощта на специалист, лекар, психолог или астролог.

За да хармонизирате енергията и да привлечете повече хармония в живота си, без значение каква е вашата работа, в четвърти лунен ден е препоръчително да отделите време за разходка в парка или сред природата и да подишате малко повече чист въздух в компанията на дърветата.

Екипа на lunenkalendar.bg ви пожелава успех през този лунен месец!

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here