Четиринадесети лунен ден 14 ти ден от лунния цикъл

2
19474

Мото на четиринайсти лунен ден

„Нещата се правят тогава, когато им е времето, а не когато имаме време“

Четиринайсти лунен ден описание на 14 ти лунен ден Характеристика и потенциал на четиринадесети лунен ден: Денят е най-благоприятен за изчистване на организма от замърсяване. Енергията и течностите в организма се насочват отвътре навън и той се разширява.

Необходимо е да помогнем на организма си по-леко да премине към промяната. Жизнените сили постепенно се приближават към своята кулминация. Не се препоръчват операции, освен ако не са крайно належащи. Както в дванайсти и тринайсти лунен ден, така и днес не е препоръчително да се забавят темповете на започнатите проекти и реализация на идеи. Би било хубаво да вложите целия си енергиен потенциал и да не допускате никакви съмнения в успеха на проектите.

14 ти лунен ден е един от най – силно енергийните дни на месеца, точно преди пълнолуние и това се явява последния шанс за внасяне на корекции и промяна в плана. Бъдете особено внимателни и се подгответе максимално добре, тъй като в бъдеще има вероятност нещата да излязат извън контрол и да нямате възможността да повлияете на случващото се около вас. По време на пълнолунието силата на Луната се увеличава максимално и това, което може да правите е само да се възползвате от предимствата на това, което сте засели в първите две фази на луната.

Така, че днес огледайте всичко още веднъж, направете си подробен анализ на всички начинания и занимания в ежедневието, и ако е необходимо да се направят корекции и промени, то момента да ги направите е сега! Този ден е предназначен за активни действия и за това е крайно нежелателно да го „проспивате“ в безделие и скука. Не забравяйте, че силата на луната е хубаво да се използва днес, тъй като е разпределена в лунния цикъл и не може да се трупа на склад или да се остави за бъдеща употреба.

Мотото на днешния ден би било хубаво да бъде „Действие, тук и сега!“. Много астрологични школи смятат този ден за неблагоприятен по отношение на траурните обреди и засаждане на каквото и да било. Пътуванията и командировките днес, може да не завършат така, както очаквате, за това ако може ги отложете за друг ден. Денят е подходящ, също и за втори опит, ако не сте успели да стартирате хармонично вашите начинания от началото на лунния цикъл, то сега имате възможността да направите втори опит.

Би било хубаво да сте подготвени за този ден и да бъдете на гребена на вълната в момента, когато луната е пълна, за да може да се радвате на благата, които тя ви поднася. Понякога е доста трудно и е необходимо да се вложат много сериозни усилия. Както във всяка една сфера на живота и тук наградите са тези, които действат в синхнрон с лунния цикъл, проявяват постоянство имат и следват точно поставени цели.

Мислете и действайте позитивно. В този ден за почистване, може спокойно да го направите, както на физическо, така и на духовно, нравствено и най-вече психологическо ниво и така да се освободите от негативни мисли, емоции и действия.

Четиринайсти лунен ден социално битов план на 14 ти лунен денСоциално влияние в четиринадесети лунен ден: Особено благоприятен ден за почти всички дейности и най-вече за важни, големи и дълготрайни проекти и начинания. Подходящ ден за смяна на работа. Не е благоприятен ден за дела и разводи, тъй като може да преминат успешно, но последствията да бъдат са неясни.

Началото на най-важните работи и действия, може да бъде именно в четиринадесети лунен ден, освен ако няма други астрологични фактори, които да не са благоприятни. Започнатите днес проекти са успешни. Ако пропуснете да започнете нещата днес то все едно сте изгубили месеца, както и целия лунен месец.

Родените в този лунен ден са хора, които са покровителствани от съдбата, но може да са по- слаби здравословно. Характерно за тях е, че са гнусливи. Копнеят и търсят властта.

Хората родени в този лунен ден имат определено призвание. Невероятно приспособими и способни да се сливат с нещата като хамелеон, интелигентни и хитри винаги достигат целите, ако не се откажат от тях.

Влияние върху зачеването на деца: Децата заченати в този ден не губят връзка с другите светове. Те са подпомагани от предците. Винаги се вслушват в гласа на разума и съвестта. Непонятни копнежи и предчувствия, са техни постоянни спътници, които могат да им помагат в живота. Добрите сили винаги се грижат за тях и им помагат, дори в най-критичните моменти и ситуации.

chetirinaisti-lunen-den-brak-i-svatbiБрак и сватби: Четиринадесети лунен ден е изключително благоприятен за сключване на брак особено за хората, които са имали дълги любовни отношения. За тях бракосъчетанието в този ден се оказва, като завършващия акорд на ухажването и поемане на отговорност в дългосрочен план.

Денят е благоприятен също за сключване на брак между зрели мъже и жени. Характерна особеност на този ден от гледна точка на Брака е, че в този период луната е по-силна и дава възможност със силен енергиен запас, с който двойката може да полети.

И така, всичко зависи най-вече от съпрузите и тяхната способност да се задържат в своя полет или да се върнат отново на земята.

medicinaЗдравето и 14 ти лунен ден: В четиринадесети лунен ден уязвими са очите. Днес би било хубаво по възможност да намалите работата с компютър, гледането на телевизия, както и четенето на книги, за да натоварвате очите възможно най-малко.

Полезно днес е да се вгледате във водата, небето или просто в хоризонта.  Особено полезно е да се гледа изгрева и залеза на слънцето.

Тази практика възвръща жизнеността на очите, облекчава умората, а ако всеки ден отделяте време да наблюдавате изгрева и залеза е възможно дори да излекувате доста болежки свързани с очите.

В днешния ден не се препоръчва пушенето, както и дългия престой в компания на пушачи и задимени места. Разходките на чист въздух са изключително благотворни. 

Четиринайсти лунен ден здраве в 14 ти лунен денМедицинско влияние на 14 ти лунен ден: Който се разболее в четиринадесети лунен ден ще оздравее бързо, а самото боледуване може да се очаква да премине леко.

Препоръчително е в този ден да се правят процедури с цел прочистване от отпадъци и токсини. Психиката в този ден е натоварена и може да се наблюдават, чести смени на настроението, както и отклонение от нормалното поведение.

Красота и стил в четиринадесети лунен ден Красота и стил: В четиринадесети лунен ден не се препоръчват каквито и да било пластични операции на лицето. Благоприятно въздействие оказват процедури с козметична цел, като пилинг, дълбоко почистване, отстраняване на папиломи, брадавици и врастнали нокти.

Неблагоприятно е да се правят дупки на ушите, перманентни гримове на вежди и мигли, а също така и боядисване и обезцветяване на косата. 14 лунен ден не е благоприятен за масаж на скалпа, поставяне на екстеншъни и колагенови маски на косата.

В това време тъканите в организма са подложени на кислороден глад и може да се поглезите с масаж на тялото или въздушна вана, парна баня или посещение на сауна, ако сезона е подходящ.

2 коментари

  1. Някой знае ли от кога и от къде са тези знания за лунните дни? За влиянието на луната във всичките аспекти на живота?

Моля, оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here